- hirdetés -

Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma az elmúlt héten Békés megyében. Továbbra is az óvodás és általános iskolás korú gyermekek a leginkább érintettek.

Az elmúlt időszakban országos szinten jellemzőek voltak az influanzaszerű megbetegedések. Az Országos Epidemiológiai Központ közölte, hogy 44030 beteg fordult múlt az elmúlt héten orvoshoz, ez 7 százalékkal kevesebb beteget jelent, a február 14. és 20. között regisztrált érintettnél.

Békés megyében az országos átlaghoz képest jóval kevesebb megbetegedést tapasztaltak, a jelenlegi influenzajárvány továbbra is az óvodás és általános iskolás korú gyermekeket érinti leginkább. Az epidemiológiai központ honlapján közzétett jelentés szerint az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki – írja az MTI.

Az Orosházi Kórházban jelenleg nincs látogatási tilalom, viszont tizenhárom megye és a főváros több egészségügyi intézményében is részleges vagy teljes látogatási tilalom van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.