- hirdetés -

Ízléses, egyedi és fülbemászó dal született a két orosházi születésű művész közös munkájából. A Szólj már című dal megszületésében nagy szerepet játszott Furák Péter zeneszerző és az Operettszínház Csillag-díjas ifjú színésznője, Simon Panna, azaz Simon Boglárka is.

A két orosházi művészlélek már évek óta tervezgeti a közös munkát, melyet tavaly októberben el is kezdtek Palásti Kovács Zoltán – művésznevén: Zoohacker – zenész, DJ és producer közreműködésével. A dal szövegét Ember Márk színművész, a Vígszínház fiatal tehetsége írta.

Simon Panna szerint a közös munka során egyedül az idő okozta számukra a nehézséget.
– Mindenki nagyon elfoglalt volt, ezért ritkán tudtunk ezzel foglalkozni. Hetente egyszer, este 10 után próbáltunk, mert akkor értünk rá mind a hárman. Volt, hogy hajnali kettőig énekelgettünk. Ez azonban egyikünknek sem volt a terhére. Nagyon jó volt a fiúkkal együtt dolgozni, végig megvolt közöttünk az összhang. Igazából improvizációból, örömzenélésből január végére született meg ez a szám, mely mindenkinek adott egy kis pluszt.

A zene mondanivalója egyszerre foglalja magában a csalódást, a hiányt,  a veszteséget. Szerintem mindenki meg tudja benne találni azt, ami neki fontos.

Már ezért megérte megcsinálni – nyilatkozta az OrosCafénak Simon Boglárka énekesnő, aki a következőképpen fogalmazta meg, hogy mit adott neki ez a közös munka: – Rájöttem, hogy nemcsak a színház van, hanem lehet, hogy teljesen más berkekben is megállnám a helyem. Érzem, hogy annyi zene van még bennem, amiket nem is gondoltam volna. Szeretném magam kipróbálni a színháztól egy kicsit távolabb is, egy teljesen más műfajban, akár a popszakmában – mondta.

Furák Péter szerint az együttműködés, a közös munka végig kiváló, mondhatni harmonikus volt.
– A dalunk egy szerelem, mindannyiunk közös gyermeke, aminek születését Bogi remek improvizációs készsége is elősegítette. Nagyon szeretem benne, ahogy ösztönből, elképesztő energiákkal énekel. Ez a dal meg akart születni. Zoli barátommal már évek óta dolgozunk együtt, és vele is sok mindent tervezgetünk, ennek a közös munkának az első állomás a „Szólj már”. Nagyon jól kiegészítjük egymást, tökéletes harmóniában tudunk együtt dolgozni – emelte ki a zenész, aki azt is hangsúlyozta, hogy a szóban forgó dallal próbáltak meg kilépni a sablonos, pop hangzásból, mind harmóniailag, mind szerkezetben. – Érezhető benne a színházi világ árnyaltsága, hiszen az alkotók nagy része színházi arc, ezért nem tudtuk, és nem is akartuk magunkat meghazudtolni – mondta a zongoraművész.

A dal elnyerte Presser Gábor és Oláh Ibolya tetszését is. A szakmai elismerés is hozzájárul, hogy a művészek már a következő projektet tervezgetik.
– A közös munkát folytatjuk. Minden energiánkkal azon leszünk, hogy maradandó, különleges dalok szülessenek – fűzte hozzá Furák Péter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.