- hirdetés -

A Magyar Erőemelő Szövetség által rendezett RAW Felnőtt Fekvenyomó Magyar Bajnokságon a Wilks pontszám alapján Szabó Ágnes abszolút magyar bajnoki címet szerzett. Pogány Andrea nyomása masters1 kategóriában új országos csúcsot ért.

Az Orosházi Toldi SE erőemelői is nyomták a súlyokat Baján, a RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokságon. Női versenyzőink egy ezüstérem mellett négy bronzérmet szereztek, míg a férfiaknál egy bronzérem született. A versenyen elért eredményekről a két edző, Musztafa Imre és Szabó Ágnes adott értékelést.

– Kékegyi Henriett 57 kg-ban bebizonyította, hogy helye van a csapatban, a tavalyi hibákat kiküszöbölte, hiszen három érvényes nyomást bemutatva 57,5 kg-os teljesítménnyel a harmadik helyen végzett. Pogány Andrea, súlycsoportot váltva, 72 kg-ban 75 kg-os nyomásával a bronzérmet szerezte meg. Pogány Andi nyomása masters1 kategóriában új országos csúcs! 84 kg-ban Schneider Erzsébet 60 kg-ot teljesített, ezzel ő is a dobogó harmadik fokára állhatott fel – értékelt Szabó Ágnes.

Az orosházi csapat egy része (Fotó: egyesület)
Az orosházi csapat egy része (Fotó: egyesület)

+84 kg-ban Lovas Mónika és Szabó Ágnes indult a versenyen.
– Móni magabiztos három nyomással, 112,5 kg-os teljesítményével a felnőttek között bronzérmet szerzett. Ági 141,5 kg-os nyomásával ezüstérmes lett, a Wilks pontszám alapján viszont abszolút magyar bajnoki címnek örülhetett – vette át a szót Musztafa Imre. – Paczuk Ádám, még csak ifjúsági versenyző, de a felnőttek között is helye van. Mi sem bizonyítja, hogy három érvényes nyomást bemutatva, 117,5 kg-os eredménnyel a negyedik helyen végzett. Farkas Ádám 120 kg-ban 175 kg-os nyomása a hetedik helyre volt elég. +120 kg-os súlycsoportban Véró Alex, aki még csak junior korú, de a felnőttek között harmadik helyen végzett 200 kg-os nyomásával, ami új junior országos csúcs – tette hozzá Musztafa.

Szabó Ágnes az edzőség mellett aktívan versenyez is. Elmondta, az év legfontosabb versenye a novemberi orlandói világbajnokság lesz, ahol az első három helyezett kvalifikálja magát a 2017-es wroclawi világjátékokra.
– Keményen kell edzenem, ha az első háromba szeretnék bekerülni, a világjátékokon való részvétel kiharcolása az elsődleges célom az évben – tudtuk meg az egyesület kiválóságától.

Orosházi eredmények:

Nők:

57 kg: 3. hely Kékegyi Henriett (Toldi SE)      57,5 kg
72 kg: 3. hely Pogány Andrea (Toldi SE)         75,0 kg
84 kg: 3. hely Schneider Erzsébet (Toldi SE)  60,0 kg
84 + kg:3. hely  Lovas Mónika (Toldi SE)       112,5 kg
+84 kg: 2. hely Szabó Ágnes (Toldi SE)         141,5 kg

A wilks pont alapján Szabó Ágnes abszolút magyar bajnok.

Férfiak:

74 kg : 4.hely Paczuk Ádám (Toldi SE) 117,5 kg
120 kg: 7. hely Farkas Ádám (Toldi SE) 175,0 kg
+120 kg: 3. hely Véró Alex (Toldi SE)   200,0 kg

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.