- hirdetés -

Igaz még nagyon halkan hallja a hangokat, de minden egyes nappal közelebb kerül ahhoz a hatéves kislány, hogy teljes legyen a hallása.

Újra hallhat Zsófi (Fotó: család)
Újra hallhat Zsófi (Fotó: család)

Mint korábban megírtuk, a nyitott gerinccel született hatéves Zsófikának január elején beültették azt a speciális hallókészüléket, melynek anyagi forrásának előteremtésében segítő kezet nyújtott Orosháza. A beavatkozás sikeres volt, ezután néhány hét „szobafogság” következett, amire azért volt szükség, hogy a gyógyulás ideje alatt Zsófi nehogy megbetegedjen.

A mai, keddi nap hatalmas lépés volt a család életében. Szegeden, Dr. Tóth Ferenc, ennek a fajta hallókészüléknek a specialistája először laptopon beállította a hangokat, majd felhelyezte a hallókészülék többi részét.

– Nagyon jól reagált Zsófi, mert a doktor úr tapasztalatai szerint ilyenkor általában sírni szoktak a kisbetegek, és nehezen viselik a hallókészülék külső részeit. Zsófi viszont le sem akarja venni. A következő négy napban én állítom a hangot az utasítások alapján, majd március 3-án ismét megyünk az újabb programozásra – tájékoztatott Zsófi édesanyja, Noémi.

Jelenleg úgy írhatnánk le a dolgot, hogy Zsófi úgy hall a speciális készülék segítségével, mintha suttognánk neki, ezt a „hangerőt” állítják fokozatosan a megfelelő szintre.

A család mindenkinek nagyon hálás, hogy idáig eljuthattak. Ahogy az édesanya fogalmazott, van még pár lépés, és sok tanulás, de ha eddig a neheze ilyen könnyen ment, a többit már könnyedén megoldja Zsófi.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.