- hirdetés -

Új műszerekre gyűjtöttek a városi kórház dolgozói a szombaton hatodik alkalommal megrendezett jótékonysági bálon.

A bál résztvevői között ott voltak az intézmény és az önkormányzat vezetői, munkatársai, helyi vállalkozók, valamint az est fővédnöke, a Magyar Államkincstár elnöke, dr. Dancsó József.

„Azért vannak a jó barátok…”- énekelte Koós Réka színművésznő. A dal akár a rendezvény mottója is lehetne, hiszen a támogatók azzal a céllal jönnek össze évről-évre, immár hatodik alkalommal, hogy részvételükkel és adományukkal barátságukról biztosítsák egymást, valamint a kórházat.
A tavalyi év során magas szintű intenzív ágyat vettünk intenzív osztályunkra az összegyűlt adományokból, idén pedig több eszköz is benne van a tarsolyunkban, azaz szintén eszközfejlesztésre szeretnénk fordítani a pénzt, illetve, ha még marad valamennyi, azt a kórház egyes szárnyaiban a betegek komfortérzetének javítására szeretnénk fordítani – tudtuk meg Dr. Duray Gergő főigazgatótól.

Nem csak a felnőttek érezték jól magukat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Nem csak a felnőttek érezték jól magukat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Elsősorban olyan műszerekre, amelyeket az elmúlt évek nagy pályázatai során nem sikerült beszerezni. Felmerült például mobil ultrahang készülék és lélegeztető gép vásárlása is az újonnan megnyílt központi technológiai tömbbe.

Mindez valamilyen módon csaknem 100 ezer embert érinthet, ennyien tartoznak az intézmény ellátási körzetéhez. Egy közülük a Magyar Államkincstár elnöke is, aki ismételten elvállalta az est fővédnökségét.
– Úgy gondolom, hogy a városi kórház, még hogyha állami fenntartásban is van, akkor is nagyon sok embernek a biztonságát jelenti – hangsúlyozta dr. Dancsó József. – Legalább százezer ember, aki úgy gondolja, hogyha valami probléma adódik az egészségével, akkor méltán fordulhat az orosházi kórházhoz. És ha ilyen sokan bíznak a kórházban, akkor mindenképpen melléjük kell állni és, hogyha én tudok ebben segíteni, akkor ezt így fogom megtenni – indokolta részvételét az államkincstár első embere.

Koós Réka műsora vezette fel a bálat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Koós Réka műsora vezette fel a bálat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Hasonlóan gondolkodik az önkormányzat is. A város vezetése minden évben komoly összeggel járul hozzá a kórházi körülmények javításához, a különböző fejlesztésekhez, mondta el köszöntőjében Dávid Zoltán polgármester, háláját fejezve ki a kórház munkatársainak.
– Úgy hiszem, egyetértenek velem abban, hogy köszönettel tartozunk a kórház valamennyi dolgozójának. Hiszen ők azok, akik naponta emberek életét mentik meg, méghozzá teljes odaadással, elkötelezetten. Ők azok, akiket minden körülmények között a segíteni akarás vezérel, és ezért mi hálásak vagyunk – hangsúlyozta a polgármester. Mint mondta, a cél közös: valamennyi betegnek a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban kell részesülnie.

Ezt szolgálta az adományként felajánlott számos tombolatárgy is a rendkívül nagy értékű vázától a szintén értékes utazásokig. A hangulat megalapozásáról emellett Koós Réka gondoskodott, akinek fél órás műsorát követően vacsorával, majd zenével-tánccal folytatódott és azzal is zárult az este.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.