- hirdetés -

25 éves szakmai munkájának elismeréseként kitüntetést vehetett át Ficsor Zoltán mestercukrász.

Hévízen adták át a kitüntetést (Fotó: család)
Hévízen adták át a kitüntetést (Fotó: család)

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szokásos évi közgyűlésén, melyet február 8-án, Hévízen, a Natur Med Hotel Carbonában tartottak, Ficsor Zoltán mestercukrász 25 éves szakmai munkájának elismeréseként kitüntetést vehetett át Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkártól és a cukrászszövetség elnökétől, Horváth Ferenctől. Az aranykoszorús cukrászmester, így már újabb elismeréssel gazdagodott.

Ficsor Zoltán 25 éve, hogy édesanyjával elindította a szentetornyai családi vállalkozást.  Gyerekkori, balatonfüredi élmények sarkalták arra, hogy cukrásznak álljon. Az orosháziak körében jól ismert mesternél, Musztafa Szulimánnál tanulta a szakmát 14 évesen, amikor pedig nagykorú lett, saját üzletet nyitott. Kezdetben fagyizót működtettek édesanyjával közösen, majd cukrászdára váltottak.

Mindennap hajnalban kel, teljesen kitölti életét a szakmája. Esküvői tortákat készítenek, a környező települések boltjait, vendéglátóegységeit is ellátják süteményeikkel, és sokan felkeresik üzletüket is. Ahogy mondja, maximalista, talán túlságosan is, képes éjfélkor felkelni és papírra vetni ötleteit. Munkája mellett a családja a legfontosabb számára.

Ficsor Zoltán 25 éves szakmai munkáját ismerté el (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Ficsor Zoltán 25 éves szakmai munkáját ismerték el (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ennyi év a szakmában nem múlik el nyomtalanul az ember életében. Ez az elismerés nemcsak az én érdemem, hanem feleségemé, szüleimé, munkatársaimé. Igazi csapatmunka ez. Nem egyedül az én, hanem a mi érdemünk. A nap holnap is felkel, és én ugyanúgy csinálok mindent, mint eddig. Természetesen jóleső, hogy értékelik a munkám, de ettől nem leszek más ember, maradok továbbra is az a Ficsor Zoltán, ahogy már sokan ismernek – emelte ki az elismert mestercukrász.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.