- hirdetés -

Simonka György országgyűlési képviselő tájékoztatása szerint 2016-ban tovább nőnek a bérek, amit az is bizonyít, hogy januártól bruttó 111 ezer forintra nőtt a minimálbér, a garantált bérminimum összege pedig bruttó 129 ezer forintra növekszik.

– A közszférában is nőnek a fizetések. A fegyveres és rendvédelmi dolgozók bére a 2015 nyarán történt 30 százalékos béremelést követően január 1-től további 5 százalékkal emelkedett. A felsőoktatásban oktatók bére 15 százalékkal növekszik, folytatódik a pedagógusok béremelési programja, és kiemelt figyelmet kapnak januártól az egészségügyben dolgozók is. Olyan intézkedések ezek, amelyeknek köszönhetően minden magyar ember tehet egy lépést előre a saját életében, és amelyek azt bizonyítják: a magyar reformok működnek – fogalmaz szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Simonka György.

Az Orosházi Kórház főigazgatója, dr. Duray Gergő úgy látja, a kórházi fejlesztés vonzerő is egyben.
– Januártól országosan 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos kap magasabb bért, a szakvizsgázott fiatal orvosok 151 ezer forint plusztámogatásban részesülnek. A rezidensek, – mint intézetünk 8 fiatal rezidens orvosa is – a Rezidens Támogatási Program keretében Markusovszky Lajos ösztöndíj nyújtotta támogatást kapnak, mely szintén 151 ezer forint – fogalmaz dr. Duray Gergő.

A főigazgató kiemelte, az orosházi kórházban jelentős fejlesztések valósulhattak meg 2015-ben több mint 2 milliárd forint értékben. A tavalyi évben átadták az új Központi Technológiai Tömböt, több mint 600 millió forint értékben érkeztek műszerek, amelyben több digitális röntgen is szerepelt.
– Javulnak a munkakörülmények, melyek komoly vonzerőt jelentenek orvosoknak, szakdolgozóknak egyaránt. A fejlesztések a térségben élők és az itt dolgozók számára megelégedést jelenthetnek, ami további vonzerő mások számára is, melyet nem bizonyít jobban, hogy több fiatal új kolléga érkezett kórházunkba az elmúlt félévben – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.