- hirdetés -

Januárban indult a kormány új otthonteremtési programja, mely iránt jelentős az érdeklődés Orosházán is. A támogatási rendszer áttekinthetőbbé vált, a szakértők úgy vélik, az új CSOK élénkülést hoz az ingatlanpiacon.

„Élénk érdeklődés tapasztalható a januártól módosult családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) iránt a pénzintézetek orosházi kirendeltségein, a kormány intézkedéseinek nyertesi lehetnek az orosháziak” – emeli ki Dávid Zoltán polgármester.

Januártól a három vagy többgyermekesek 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kaphatnak új lakás építéséhez vagy vásárlásához, sőt, a fenti támogatás mellett további 10 millió forintos állami támogatású, alacsony kamatozású hitelt is igényelhetnek. A településvezető szerint elsősorban ezen támogatási forma iránt jelentős az érdeklődés Orosházán.

„Januártól számos olyan intézkedés lépett életbe, amelyek jelentősen segítik a családok mindennapjait. Az egyik kiemelt cél, hogy könnyebben és olcsóbban juthassanak saját lakáshoz a családok Dél-Békésben is” – hangsúlyozza sajtónyilatkozatában Simonka György Fideszes országgyűlési képviselő. A kormány által a magyar családok érdekében hozott és januártól életbe lépő intézkedéseket ismertetve kiemeli, a támogatási rendszer egyszerűbbé, áttekinthetőbbé vált.

A pénzintézetek mellett az ingatlanközvetítők is azt tapasztalják, januártól megugrott az érdeklődők száma, főként gyermekes családok tervezik, hogy a jövőben nagyobb alapterületű családi házba költöznének.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.