- hirdetés -

Fehér Zsófia remek játékkal egyéniben bronzérmet szerzett. A fiúk versenyében az U11 korosztályban Molnár Levente szintén bronzéremmel tért haza.

Budapesten, az Ormai László asztalitenisz-csarnokban illetve a BVSC csarnokában rendezték január 29 – 31-e között a 2016. évi újonc, serdülő és ifjúsági Budapest- Bajnokság I. o. országos ranglistaversenyét.

– A verseny a megszokott csoportos selejtező és főtáblás rendszerben folyt, mely során újoncaink kitettek magukért, ugyanakkor az ifjúsági lányok teljesítménye hullámzó volt. Az elkövetkező időszak feladata a forma stabilizálása, hiszen a hétvégén folytatódik a csapatbajnokság. Fehér Zsófira a jövő héten újabb erőpróba vár, a Cseh Nemzetközi Bajnokságon játszik a válogatott tagjaként – adta hírül  Bogdánffy Csaba sportvezető.

Párosok versenyében

Séllei Anett (PET-BAU ASE Orosháza) Pató Annával (Szigetszentmiklós) erőnyerőként került a 16 közé, de ott összekerült a későbbi győztes, Harasztovich Fanni (Statisztika), Nagypál Márta (Jászkun Volán) kettőssel, amely megálljt parancsolt nekik (0:3).

Benkő Anett (PET-BAU ASE Orosháza) a szekszárdi Molnár Annával az oldalán az első körben meccs nélkül jutott tovább, majd 3:2-re verték a Laskai Írisz, Pad Franciska (NAC, Ajka) duót, de a nyolc között őket is a Harasztovich Fanni – Nagypál Márta páros verte 3:0 arányban.

Fehér Zsófia (PET-BAU ASE Orosháza) a budaörsi Korda Kittyvel alkotott párt ezen a viadalon, akivel a másik ágon versenyeztek. Játék nélkül jutottak a 16 közé, ott 3:0-ra győzték le a Keresztesi Kitty, Kovács Melánia (Szekszárd, Tolna) párt, az éremről azonban lemaradtak, mert öt szettben alulmaradtak a „statos” Czeglédi Szilvia, Körtvélyesi Erzsébet kettős ellen.

Egyéniben

Fehér Zsófia egyesben vigasztalódott. Az első fordulóban  a szekszárdi Magyarcsik Laura nem okozott akadályt (4:1), majd a második körben a szintén orosházi Benkő Anett sem (4:1). Ezután ismét szekszárdi versenyző következett. Molnár Anna (4:0) legyőzésével az elődöntőbe került, ahol Nagypál Márta állta útját (2:4), így Zsófi nem jutott a döntőbe.

Benkő Anett a szekszárdi Bakros Kamilla 4:2-es legyőzését követően került össze klubtársával, Fehér Zsófiával és vereséget szenvedett.

Varga Bernadett és Hudák Dorina (PET-BAU ASE Orosháza) szintén főtáblás lett korcsoportjában, ami ennél is örvendetesebb, hogy mindez kiemelkedő játékkal párosult.

A fiúk versenyében az U11 korosztályban Molnár Levente (PET-BAU ASE Orosháza) szerezte meg a harmadik helyet. Levente kiemelkedően szerepelt az U13 és a serdülők mezőnyében is, előbbiben főtáblára jutott, mindkét versenyszámban gyarapította ranglista pontjainak számát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.