- hirdetés -

A házasság hete kapcsán rendhagyó, izgalmasnak és tartalmasnak ígérkező programot szerveznek, ökumenikus összefogással Orosházán. Az egy hónapos (több mint) játékban a szerencsések még nyerhetnek is.

A jelentkező párokat egymás felé fordító, közös időtöltésre inspiráló „szerelmes kalandtúra” teljesítésére hívják a szervezők. Az orosházi gyülekezetek nevében Ördög Endre evangélikus lelkész tájékoztatott a részletekről és a háttérről.

– A hét teljesítendő feladatban van kettesben töltendő idő egy kávézóban, cukrászdában, egy közös életükben fontos hely felkeresése és megörökítése, egymás megajándékozása, közös főzés, mozgás, mozizás vagy filmnézés, és együttes jövőterv készítése – adja meg a részleteket Ördög Endre. – A nyitó alkalmon, amely február 7-én este 6 órakor az evangélikus templom Győry-termében lesz, egyebek mellett kiosztjuk a menetleveleket, a záró alkalmon, március 6-án 17 órakor az előbbi helyszínen a próbákat igazoló, „hétpróbás” párok között egy gyertyafényes vacsorát, és fődíjként egy villányi welness-hétvégét sorsolunk ki.

Reméljük, hogy kezdeményezésünk nem csak kampányszerűen mutatja fel a házasság, a család jelentőségét, hanem maradandó egyéni és közösségi élményt nyújtva igazi értékeket erősít meg.

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

Érdeklődni a lelkészi hivatalban is lehet: 68/412-402, Információ a szerelmes.kalandtura.oroshaza@gmail.com címen e-mailben kérhető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.