- hirdetés -

Véget ért az ökumenikus imahét, de hamarosan kezdődik a házasság hete.

Nyolc estén keresztül gyűltek össze a város különböző felekezetű hívei egymás templomaiban, imaházaiban az ökumenikus imahét keretében, amely január 24-én ért véget – derül ki az Ördög Endre evangélikus igazgatólelkész által írott beszámolóból.

– Átlagosan 80-100 résztvevő jelent meg esténként, de a nyitó és záró alkalom nagyobb gyülekezetet vonzott. Az idei hét különlegessége az a sokféle stílusú, változatos zenei program volt, amely hozzájárult az elmélyültebb istentiszteleti élményhez.

A baptista imaházban a Credo zenekar zenélt (Fotó: Rajki Róbert)
A baptista imaházban a Credo zenekar zenélt (Fotó: Rajki Róbert)

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően mindenhol megfordultak a gyülekezetek tagjai, és mindegyik városi lelkipásztor végzett igehirdetési szolgálatot. A tavalyi induláshoz és befejezéshez hasonlóan – mondhatjuk, már hagyományosan – idén is fáklyás felvonulás és az evangélikusok negyedik vasárnapi esti zenés istentiszteletébe való bekapcsolódás keretezte a hetet.

– Örülünk annak, hogy a városi ökumenikus kapcsolatok nemcsak az imahét hivatalos idejében jelenítik meg felekezeteken átívelő közösségünket, hanem a folytatásban is közös programokkal állunk elő – hangsúlyozza beszámolójában Ördög Endre. – Február 7-től kezdődik a házasság hete, amely a jelentkezők számára Orosházán egy különleges, egy hónapon át tartó „hétpróbát” tartogat, valamint együtt kapcsolódunk be a világszerte március első hétvégéjén megtartott „Nők ökumenikus világimanapja” rendezvénybe is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.