- hirdetés -

Összegyűjtöttük, hogy mire kell ügyelni/figyelni január 15-éig.

– Eddig a napig kell befizetni a magánfőzők által előállított párlat, azaz a pálinka utáni átalányt. Ez főzőberendezésenként 1000 forint.

– Péntekig kell benyújtaniuk a 2015. évi párlat-előállításról a bevallásokat is, melyekhez mind a bevallási nyomtatványt, mind a névre szóló csekket kipostázták már az érintetteknek.

– Szintén ez a nap a határideje annak is, ameddig be kell adni a 2015 év során keletkezett, az építményadót érintő változásokat: azaz, ha valaki vásárolt vagy eladott egy adóköteles építményt, vagy épített egy újat, esetleg megszüntetett (pl. lebontott) egy régit.

– Ugyancsak január 15-ig lehet választani a kisvállalati adót.

– A civil szervezetek január 15-ig nyújthatják be pályázatukat a NEA-KK-16-SZ kódú pályázatra, mellyel szakmai programjukra kérhetnek támogatást. A részletekért kattints ide.

Nem árt tudni továbbá, hogy…

– a korábbi évekhez képest megváltozott a KATA-val kapcsolatos bejelentési kötelezettség határideje. Ez eddig január 15 volt, idéntől viszont február 15-e lesz. Tehát, ha valaki belép a KATA adónembe, vagy megszünteti ezt a fajta adózást, akkor február 15-ig kell ezt az önkormányzati adóhatóság felé jeleznie.

– ettől a héttől, azaz január 11-étől 24-éig nyújthatnak be pályázatot a fogyatékossággal élő felsőoktatási hallgatók arra a közigazgatási ösztöndíjra, melyet a Miniszterelnökség írt ki. Bővebb információért kattints ide.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.