- hirdetés -

A város karácsonyfáját január 8-án bontották le. A hatalmas fenyőt az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. még aznap feldarabolta, és elszállította Kanalas Antalhoz és családjához.

Hat hétig gyönyörködhettünk a főtéren a a pompás fában. Vízkereszt után azonban erről is leszedték a színes díszeket, melyek visszakerültek dobozaikba. Csak ezután kezdték el feldarabolni a 7 méteres fenyőt. A hat mázsányi összedarabolt fát végül egy pótkocsira rakták, melyet – mint megtudtuk – a városüzemeltetési zrt. további 4 mázsa fával egészített ki, amit még aznap el is szállítottak egy rászoruló családhoz, miként az tavaly is történt.

A nehéz körülmények között élő Kanalas Antal maga intézi ügyeit, ha kell, segítséget is kér. A szükséges támogatást hol az önkormányzattól, hol az evangélikus egyháztól kapja, így amikor felmerült a kérdés, hogy hová kerüljön a város karácsonyfája, többen is az ő nevét mondták.

A rászoruló család örömmel vette a segítséget (Fotó: Rosta Tibor)
A rászoruló család örömmel vette a segítséget (Fotó: Rosta Tibor)

– Csempekályhával szoktunk fűteni, így jókor jött a fa, hiszen a jelenlegi már fogyóban van. Ez a sok fa egy-két hónapig biztosan elég lesz – hangsúlyozta az OrosCafénak a családfő. A támogatás 5 gyermeknek és 3 felnőttnek fog meleget biztosítani a következő hetekben. A legkisebb gyerkőc még csak egy éves, a legnagyobb pedig nemrég töltötte be a 14. életévét.

A hátrányos helyzetű család nagy örömmel fogadta az adományt, melynek tagjai ezúton is köszönik a segítséget.

Akik nem tudják hova tenni vagy eltüzelni a díszeitől megcsupaszított fenyőket, azoknak jól jöhet a városi fenyőjárat, amiről itt írtunk bővebben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.