- hirdetés -

A december 18-i testületi ülésen zárt ajtók mögött tárgyaltak több intézmény vezetői megbízásáról. 2016. február 1-jétől új vezetője lesz a művelődési központnak és az Egységes Szociális Központnak.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén több személyi kérdés is szóba került. Mivel ezeket zárt ülésen tárgyalták, így az ott elhangzó vitáról semmit nem tudhatunk meg. A döntés, amit a képviselők hoztak viszont nyilvános. Ezekről érdeklődtünk Dávid Zoltán polgármesternél.

Vezetőváltás történt az Egységes Szociális Központ élén. Az eddigi vezető, Vaszkán Erzsébet megbízása idén december 31-én jár le. Pályázatot írtak ki, amire két érvényes jelentkezés érkezett.
– A testület többsége Bogárné Kiss Ildikót bízta meg az ESZK vezetésével 2016. február 1-től 2021. január 31-ig. Javadalmazása bruttó 482 ezer forint havonta. A hátralévő valamivel több mint 1 hónapban Tarjánné Kósa Rita látja el a vezetői feladatokat – mondta Dávid Zoltán.

A másik vezetőváltás a művelődési központ élén történt. Pusztai Lajosnak szerződés szerint 2016. december 31-ig volt szerződése az ügyvezetői feladatokra.
– A testület többsége Pusztai Lajos ügyvezetői munkaviszonyát 2016. január 31-el visszahívással megszüntette. A törvény által előírt javadalmazási szabályzatban rögzítettek szerint bruttó 1 millió 870 ezer forint távolléti díjat kap. Ezt követően a testület minősített többséggel 2016. február 1-je és 2016. december 31-e közötti időszakra megbízási jogviszony keretében megbízta Lajti Tímeát az ügyvezetői feladatok ellátására. Emellett a testület határozatlan idejű szerződést is kötött vele művelődés szervezői feladatok ellátására. Munkáját bruttó 530 ezer forint havi javadalmazás mellett látja majd el – ismertette a testületi döntést a polgármester.

Szintén megüresedett a vezetői poszt a Gyermek és Diákélelmezési Intézmény élén. Az ide kiírt pályázatra nem érkezett jelentkezés, ezért egyelőre Fintorné Miklós Ildikó vezeti az intézményt. Itt új pályázatot írnak ki hamarosan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.