- hirdetés -

Pataki Bence több évet dolgozott külföldön, a kint szerzett tapasztalataira építkezve idehaza képzeli el jövőjét. A fiatal orosházi vállalkozót tanulmányairól, nemzetközi állomásairól és terveiről kérdeztük.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola informatika tagozatán járta ki az elemit, majd a Táncsics Mihály Gimnázium matematika-fizika szakos diákjaként érettségizett. A mai Budapesti Gazdasági Egyetemen diplomázott. A felsőoktatás ideje alatt egy cserediákprogram adta lehetőséget követően változott meg igazán az élete.

Külföldi tanulmányok

– Frankfurtban folytattam tanulmányaimat ERASMUS-programos cserediákként. A csoporttársak csak mintegy fele volt német, a többiek más-más országból érkeztek. Az oktatás angolul zajlott, illetve a többek között skandináv, amerikai, spanyol diákokkal szintén ez volt a közös nyelv. Úgy érzem, ekkor kezdett kitárulni előttem a világ.

Az itt eltöltött egy év pozitív külföldi tapasztalatai fontos szerepet töltöttek be későbbi döntéseimben – osztotta meg velünk Pataki Bence.

A cserediákprogramot követően a magyar fővárosban lediplomázott, valamint a már a tanulmányai alatt elkezdett gyakornoki munkát folytatva egy multinacionális cégnél helyezkedett el. Ezt követően adódott lehetősége a cég angliai központjánál tovább dolgoznia.

Munka és tapasztalatszerzés

– Angliában értékesítés és piacelemzés volt a fő feladatom. Jól éreztem magam, kellemes légkör és vállalati kultúra fogadott. Később egy másik multinál Németországban is volt alkalmam dolgozni, majd egy újabb lehetőséget megragadva Kanadában is éltem. Hat év külföldi munka után éreztem azt a mérföldkövet az életemben, mikor átértékelődött a fontossági sorrend.

Hiányozott a család, barátok, hazahúzott a szívem – fogalmazott.

Pataki Bence elmondta, már a külföldi munkavégzése idején két barátjával folyamatosan ötleteltek egy saját vállalkozás elindításán. Egy hazánkban még kevésbé elterjedt termék értékesítésével kezdtek el foglalkozni. Mára ez a termék a disztribútori tevékenységüknek köszönhetően a legtöbb nagy online áruházban, barkács- és bútorboltban elérhető.

Önmaga főnöke lett

– Az elektromos kandalló – amellett hogy a szoba dísze és különleges hangulatot teremt – fűtési teljesítménye is kimagasló. A konvektorokkal ellentétben azonnal sugározza a beprogramozott hőfokot. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy akár egy panellakásban is, mindennemű gépészeti átalakítás nélkül egy kandalló adta élmény elérhető lehessen. Az elektromos panel adott, az ezt körülölelő kandallórész pedig számos színben és dizájnban választható az adott helyiség stílusához illően – emelte ki, megjegyezve, a jövőbeli célja a vállalkozás profiljának további szélesítése.

Megtudtuk, több hazai híresség, többek között Szabó András „Csuti” vállalkozó és Varga Izabella, a Barátok közt színésznője pozitívan vélekedett a termékről.

A közelmúltban pedig az egyik legismertebb magyar videós, Magyarósi Csaba által egy gyermekotthon lakóinak okoztak örömet a berendezéssel.

A videón a 6. perctől tekinthető meg az említett rész:

forrás: Magyarósi Csaba YouTube oldala

A fiatal vállalkozó a külföldön szerzett üzleti tapasztalatait kamatoztatva, immáron idehaza képzeli el jövőjét. Bejárta Európát és volt a „tengerentúlon”, megismert számos kultúrát és érdekes embert. Úgy véli, valamennyi országnak megvan a maga szépsége és értéke.

Jelenleg Budapesten él, de gyakran látogat haza Orosházára és bármerre is szólította eddig a munkája, sosem felejtette honnan indult útnak.

kiemelt fotó: Pataki Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.