- hirdetés -

Nem csak a létesítményeket, hanem a lovas programok állandóságát is fejleszteni szeretnék Orosházán. A polgármester a jelenlegi helyzet megvizsgálását, és konkrét tervek elkészítését kérte.

Az elmúlt években komoly fejlődést mutatott az orosházi lovas élet. Elég csak arra gondolni, hogy júliusban orosházi ló lett a Derby győztese, vagy hogy újra volt helyi induló a Nemzeti Vágtán. De az országos eredmények mellett az orosházi lovasok megyei szinten is nyertek versenyeket több szakágban, és az utánpótlásban is rendre kiváló helyezéseket érnek a gyerekek. Ráadásul újabb lovas szakágak is rendeztek versenyeket a bogárzói pályán.

– Vitathatatlan, hogy Orosháza a hazai lóversenyzés egyik fellegvára. Az elért eredményeket azonban nem elég megőrizni, tovább kell javítani. A klubok, istállók és az Orosházi Lovas Egyesület mindent meg is tesznek ennek érdekében, de lehetőségeik végesek – mondta Dávid Zoltán polgármester. – A városnak viszont elemi érdeke, hogy a lovas sportok és a lovas turizmus fejlődjön, ezért minden lehetőséget kihasználunk ennek érdekében. Az országban a Kincsem Park és az alagi pálya mellett csak az orosházi lóversenypálya alkalmas komoly lóversenyek megrendezésére, ezt az adottságot pedig ki kell aknázni. Ezért megbíztam Elekes Lajos alpolgármestert, vizsgálja meg, milyen lehetőségek rejlenek a pálya jobb kihasználásban. De nem csak a létesítményekre koncentrálunk, hanem arra is, hogy a hozzánk érkező turistáknak állandó lovas programokat tudjunk biztosítani, ezzel is növelve Orosháza-Gyopárosfürdő vonzerejét – tette hozzá Dávid Zoltán polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.