- hirdetés -

A búvárúszók idei utolsó versenyéről Károlyi Csilla és Károlyi Szabolcs hat éremmel tért haza.

December 5-én és 6-án rendezték Kecskeméten a búvárúszók idei utolsó versenyét, a III. Rövidpályás Nyílt Országos Bajnokságot. A megmérettetésen képviseltette magát a hazai mezőny színe-java. Az Eötvös DPSE Búvárszakosztályának versenyzői közül Károlyi Csilla és Károlyi Szabolcs állt rajtkőre. A versenyt két ezüst és négy bronzéremmel zárták.

Csilla a verseny keretei között átvehette a Magyar Búvár Szakszövetség aranyjelvény kitüntetését is, amivel az idén kiemelkedő időeredményt elért versenyzőket jutalmazták.
– 
Két ezüst és két bronzérmet sikerült szereznem a versenyen. Szerettem volna országos bajnoki címet nyerni, de nem volt könnyű dolgom, igen erős most a felnőtt női mezőny – kezdte az értékelést Károlyi Csilla. – 100 és 200 méter uszonyos felszínúszásban közel álltam ehhez, csak a debreceniek hatszoros világbajnoka, az idei év legeredményesebb felnőtt női búvárúszójának megválasztott Senánszky Petra tudott megelőzni.

Mindkét távon sikerült megúsznom az idei legjobb időeredményemet, ezért úgy gondolom, hogy jó úton haladok a felkészülésben.

Januártól gőzerővel készül

Csilla a hétköznapokról is beszélt az OrosCafénak. Megtudtuk, testnevelőként dolgozik egy általános iskolában és mellette úszást is oktat. Bár nem egyszerű összeegyeztetni a munkát és az edzéseket, de búvárúszónk most elért időeredményei azt mutatják, nem lehetetlen. A kiváló orosházi búvárúszó az ünnepek alatt pihen egy kicsit, januártól azonban folytatja a felkészülést a jövő évi versenyekre.

– Szeretnék jövőre több világkupára eljutni, hiszen a világbajnokságon kívül ezeken a versenyeken van lehetőség kvalifikálni a 2017-es Világjátékokra (a nem olimpiai sportágak legnagyobb versenye – a szerk.), ami számomra már a negyedik lenne. Motiváló, hogy egy erős magyar női váltó tagja lehetek a jövő évi világbajnokságon és a 2017-es Világjátékokon is, ha sikerül kvalifikálnunk – osztotta meg velünk a sportolónő, mi pedig szurkolunk, hogy valóra válthassa.

Eredmények:

Károlyi Csilla: 

100 m uszonyos felszíni úszás: 2. hely
200 m uszonyos felszíni úszás: 2. hely
0 m uszonyos felszíni úszás: 3. hely
50 m uszonyos gyorsúszás: 3. hely

Károlyi Szabolcs:

50 m búvárúszás: 3. hely
50 m uszonyos felszíni úszás: 3. hely
50 m uszonyos gyorsúszás: 5. hely
100 m uszonyos gyorsúszás: 5. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.