- hirdetés -

A bérlakások eddig befolyt bérleti díjainak egy részét is felújításra fordítaná a városvezetés. Ezzel együtt immár 20 millió forint állhat rendelkezésre, amiből 20 bérlakás újulhat meg tavaszig.

Általános hiány van szociális bérlakásból, folyamatos a túljelentkezés. Ezért a városvezetés felülvizsgáltatta a bérlakások helyzetét és állapotát. Megdöbbentő volt az eredmény, miszerint 28 lakás olyan állapotban van, amit nem lehet kiadni. Ennek egyik oka, hogy a nem fizető, tartozást felhalmozó és a lakást teljesen lerontó bérlőkkel szemben csak jogi úton lehet eljárni, ami sokszor évekig is eltart. Ez pedig megnehezíti az önkormányzat helyzetét is, erről a múlt havi testületi ülés interpellációjában olvasható több részlet.

Az önkormányzat közel 10 millió forintot fordíthat a célra egy költségvetési átcsoportosításnak köszönhetően – Dávid Zoltán polgármester utasítására azonban a rendelkezésre álló forrás mellé további összegeket kell keresni, hogy mind több nehéz helyzetben lévő családnak segíthessenek. A heti vezetői értekezlet után a polgármester az OrosCafénak elmondta, máris van előrelépés az ügyben.

– Ahogy kértem, Elekes Lajos alpolgármester és Benkő Ferenc, a Városüzemeltetés vezérigazgatója egyeztetett a szociális bérlakások felújítását illetően, alpolgármester úr pedig olyan forrásokat keresett, amit ezen lakások felújítására lehet költeni. Úgy tájékoztattak, hogy a bérlakások bérleti díjának bevételi számláján található összeg egy része felhasználható a lakások felújítására. Így már mintegy 20 millió forint áll rendelkezésre, amiből összesen 20 lakást lehet felújítani és újra kiadni – mondta a polgármester.

Elekes Lajos hozzátette, a legfontosabb cél, hogy minél több lakást tegyenek lakhatóvá minél rövidebb időn belül.
– A felújítási munkák már januárban elkezdődhetnek, és reméljük, hogy a lakások többségét tavasszal meg is lehet hirdetni újabb bérbeadásra, ami jelentősen csökkentheti a várakozók számát. A fennmaradó 8 lakás viszont olyan állapotban van, hogy arra komolyabb összeget kell költeni. Erre a hamarosan induló Területi Operatív Program (TOP) keretében kívánunk pályázni – fogalmazott Elekes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.