- hirdetés -

Mindenki tudja, hogy a karácsonyi készülődés jellegzetes süteménye, a mézeskalács akkor a legjobb, ha egy kicsit állni hagyjuk, hogy puhuljon. Az már más kérdés, nem fogy-e el az előtt. Netán olyan receptünk van, amelyik azonnal puha finomságot eredményez.

Mint sok más esetben, ehhez kapcsolódóan is több nézet van, mi a titka a sikernek. Egy biztos: bele kell vágni, hogy tapasztalatot szerezzünk.

A művelődési központban múlt héten kiállított mézeskalácsok olyan dimenziót mutattak, ami egy kezdő, vagy átlag halandónak elérhetetlen. De csodálatra késztet, és inspirálhat. Motívumokat, stílusokat láthatunk, és ami közel áll hozzánk, olyan díszítéssel kísérletezhetünk. Az is egy szempont lehet, hogy ha nem szép, akkor meg kell enni!

Kinek lenne szíve megenni egy ilyet? (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Kinek lenne szíve megenni egy ilyet? (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mint korábban megírtuk, nagyváradi és orosházi kiállítók fogtak össze, hogy megmutassák alkotásaikat. Mert nyugodtan nevezhetjük annak ezeket a süteményeket.

Az egyik szervező, Trnkóczi Jánosné Zsuzsa receptjét itt találni. Sütésre fel!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.