- hirdetés -

Hagyományápolás és újítási szándék is jellemezte a 11. Sámli bálat, amelyre korlátozni kellett a jelentkezők számát, akkora volt az érdeklődés. Szombaton este a Táncsics csarnokban mintegy 530-an báloztak.

Hárman vehették át az Arany Sámli Díjat: Fehér Lajosné, az Aktivátor-3 Kft. szakmai vezetője, Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója és egykori táncsicsosként Homonnai Luca sportoló. A hagyományok szerint a díjjal az oktató-nevelő munka támogatóinak mondanak köszönetet, ill. azoknak, akik öregbítik az iskola hírnevét. Részben újdonság, hogy az utóbbi kategóriában adták át az elismerést az ifi világbajnok, felnőtt vb ezüstérmes kajakos Homonnai Lucának. Fehér Lajosné a számviteli ügyintéző képzés gyakorlati helyének biztosítójaként, és a tanirodai gyakorlati képzések irányítójaként vehette át az elismerést, Benkő Ferenc az ÖKO-iskolai és egyéb programok lebonyolításában nyújtott segítségért.

Fotó: Kecskeméti Krisztina
Középen az Arany Sámli Díjasok: Benkő Ferenc, Fehér Lajosné és Homonnai Luca (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Dr. Blahó János igazgató köszöntőjében a fény és szeretet stafétáját indította el egy égő gyertyával, amelyet jókívánságok kíséretében lehetett tovább adni az asztaloknál. Az est fővédnöke dr. Csiki Csaba volt, a díjakat az igazgató és az iskolaszék elnöke, Godár Andrea adták át.

A szórakozás mellett a jótékonyság is szerepet kap az esemény nyomán, hiszen közösségi teret építenek a bevételből: játék asztalokat (pingpong, sakk) terveznek vásárolni, valamint a kis zsibongóba ülőgarnitúrát. – A másik csapásirány Erdőbénye, a diáktanya felújítása – tette hozzá az igazgató.

Szintén a jótékonykodás jegyében az egykori táncsicsista dr. Szabó Mihály egyetemi tanár egy általa szerkesztett tankönyv tiszteletdíját ajánlotta fel az iskolának, amellyel egy tehetséges diák versenyre, olimpára való eljutását támogatja. Szintén a professzor úr kezdeményezése: javasolni kívánja a városvezetésnek, hogy a város egy szegletét Keller Józsefről nevezzenek el. A jelen lévőktől kérte, aláírásokkal erősítsék meg a szándékot.

A szülők és 9. évfolyamosok számára az est legizgalmasabb perceit minden bizonnyal a nyitó tánc okozta, amelyhez a felkészítést Horváthné Kriczki Zita táncpedagógusnak köszönték meg. A bál táncosainak a K. Tóth-Szilágyi zenekar adta a talp alá valót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.