- hirdetés -

A Petőfi Művelődési Központ színházterme adott otthont a Vadvirág Esély Klub jótékonysági estjének. Sokan voltak kíváncsiak a fogyatékkal élő fiatalok által adott műsorszámokra, a meghívott vendégelőadók produkcióira, és legalább ennyi nézőt hozott ide az a vágy, hogy jelenlétével támogassa a város eme kicsiny, mégis lelkes, szeretetteljes közösségét. Az október 7-ei rendezvényen befolyt összeget az intézmény a vadvirágosok táboroztatására fordítja majd.

Számos helyi művészeti csoport tagjai, táncosok, zenészek, légtornászok álltak színpadra szombat este. A színvonalas műsort megkoronázta Krizbai Teca országos hírnevet szerzett látássérült énekes koncertje, aki már tíz évvel ezelőtt is fellépett a vadvirágosok egyik jótékonysági rendezvényén. Minden színpadra lépő a célból vállalta a nemes feladatot, hogy hozzájáruljon a helyi klubba járó fiatalok élményeinek gazdagításához.

– Hálával tartozunk a jótékonysági est valamennyi fellépőjének, akik örömmel fogadták el felkérésünket, és szívvel-lélekkel készültek erre az alkalomra – fogalmazott köszöntőbeszédében Hangyásiné Nagy Edit, a klub szakmai koordinátora. – Reményeink szerint ez a gyümölcsöző közös munka hagyománnyá válik.

Hangyásiné Nagy Edit elmondta, a fogyatékkal élő fiatalok és a klub munkatársai március óta készültek erre a napra. Az elmúlt hónapokban a klubtagok élete, szinte minden gondolata ekörül a rendezvény körül forgott. Jóleső izgalommal álltak közönség elé. Úgy véli, már csak azért is érdemes volt létrehozni ezt az estet, mert a művészeti csoportokkal folytatott közös próbák során a résztvevők megismerték, megszerették egymást, megtörtént az érzékenyítés, az elfogadás irányába való nyitás, ami valójában a legfontosabb célja a klub vezetőségének.

– Ez az est a vadvirágosokért jött létre, róluk szól – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester. – A mai este derűs és szeretetteljes, nagy tanulsága, hogy minden ember képes olyan értékeket létrehozni, amely mások számára örömet jelent. Az élet túl rövid ahhoz, hogy elvesztegessük. A harag helyett mindig az örömnek és mások segítésének kell vezérelnie mindannyiunkat.

„Ha az emberre valaki szeretettel néz, az olyan, mint a napfény, amely az alvó babot hozza ki a földből”. (…) Az emberi szívben is megbújik egy kis bimbó, de ha nincs, aki kedvesen rámosolyogjon, hozzászóljon, akkor inkább bezárva marad.” Böjte Csaba gondolataival köszöntötte a megjelenteket Brezovainé-Olasz Mónika, az Egységes Szociális Központ szakmai intézményvezető-helyettese és hozzátette, hiszi, hogy a mai estén egy szív sem marad bezárva.

– A vadvirágos fiatalokat nem kell bemutatni a városban. Számtalanszor megmutatták már lenyűgöző kreativitásukat, ügyességüket és kedvességüket. A mai rendezvény róluk szól, arról, hogy tanuljuk meg értékelni őket, és erősítsük őket terveik megvalósításában. A program színvonalas fellépői is igyekeznek ezt az érzést átadni önöknek. Vallom, hogy ilyen élmények által válhat elfogadóbbá a világ – emelte ki a szakmai igazgatóhelyettes.

Elsőként az Amigo Band rendkívül igényes műsorát láthatta a közönség, majd Krizbai Teca, a Csillag születik 3. felfedezettje csalt könnyet dalaival a nézők szemébe. Tulkánné Fintor Dóra zongoraművész, valamint Nagy Krisztina Margaréta énekművész után a Fly Girl’s Fitness műsora következett, majd eljött a várva várt perc, amikor a vadvirágosok is megmutathatták, mire képesek. Velük együtt az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola moderntánc tanszakának növendékei, illetve a Harangos Néptáncegyüttes tagjai is színpadra léptek. Patai Klára vadvirágos fiatal a fellépés előtt így mesélt a várva várt produkciókról.

– Három műsorszámban szerepelek, táncolni fogok mindháromban. Már nagyon izgulok. Mindent bele fogok adni, az biztos. Jó lesz, nagyon várom. Tavaly is felléptünk, akkor is nagyon éveztem. Utána meg el tudtunk menni együtt kirándulni Miskolcra. Három napot töltöttünk ott, és nagyon szuper volt. Elmentünk az állatkertbe, kisvasutaztunk, túráztunk, hegyet is másztunk, minden volt, ami kell. Nagyon élveztem – mesélte Klárika.

Maliga Diána klubtag is nagyon izgult a fellépés előtt. Elmesélte, számára nagy öröm volt, hogy a próbák során táncolni tanulhatott. Imád mozogni, imádja a jó zenét, és alig várja, hogy megmutassa, mit tud. Borsi Mihály is szeret színpadra állni. Ő is rettenetesen izgatott volt a nagy pillanat előtt, de ahogy mondta, ez afféle jóleső izgalom. A fogyatékkal élő fiatalok büszkék voltak magukra és a csapatukra, hisz tényleg szívvel-lélekkel készültek a nagy napra.

Meglesz a gyümölcse a sok próbának, gyakorlásnak, szép szereplésnek. A jótékonysági esten befolyt támogatásból a következő évben ismét nagy élmény, egy közös kirándulás vár a vadvirágosokra. Hogy merre indulnak el, az még képlékeny, az viszont biztos, hogy az intézmény vezetősége mindent megtesz majd azért, hogy egy újabb felejthetetlen élménnyel gazdagítsa a kis csapatot.

A Vadvirág Esély Klub köszönetet mond az est támogatóinak: Dávid Zoltánnak, az est fővédnökének, a Petőfi Művelődési Központ munkatársainak, Kutni Józsefnek, Godár Andreának, a Rétesboltnak, a Kéknefelejcs Cukrászdának, a Szoki Cukrászda és Kávézónak, a Bézier Stúdiónak, Szatler Zsoltnak és a Segítő Gondoskodás Alapítványnak.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.