- hirdetés -

Jó hangulat, színes programok és persze maga a Mikulás várta december 5-én a művelődési házban a Linamar Hungary Zrt. dolgozóinak gyermekeit.

A vállalat ismét megrendezte Orosházán és Békéscsabán Mikulás ünnepségét. Városunkban a hagyományos esemény a Nyulambulam zenekar műsorával kezdődött, ami sok gyerkőcöt a színpad közelébe vonzott, a zenekar zajos sikert aratott.

Az egyik résztvevő, Szokolai Dalma szerint azonban nemcsak ez volt nagyon jó, hanem a kézműveskedés is. A szervezők ugyanis többek között nagy mennyiségű színes ceruzát, krepp papírt, ollót és ragasztót biztosítottak a gyermekek számára, hogy saját kezűleg elkészíthessék a legszebb karácsonyfadíszeket, illetve a szívhez szóló képes- és üdvözlőlapokat.

Nagy népszerűség övezte az arcfestést is.
“Ezt szeretem, ezt kértem” – mondta a gyerekek sorából Hőhn Balázs, akinek csillagok fedték piros pozsgás arcocskáját. A gyerekek különféle színű gyurmákból is készíthettek dekorációt, aminek csak a képzeletük szabhatott határt.
– A gyerekek nagyon szeretik ezt a rendezvényt, kikapcsolódást nyújt számukra, hiszen ez nem egy megszokott mindennapi dolog. Hasznosnak találom, hogy itt kipróbálhatják kézügyességüket is – mondta szülőként Kabódi Andrea.

Sorban állás a Mikulásra várva - minden gyerek kapott ajándékot (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Sorban állás a Mikulásra várva – minden gyerek kapott ajándékot (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A legkisebbek egy hatalmas játszószőnyegen önfeledten mászkálhattak fel s alá, ismerkedhettek a többi picurival, vagy játszhattak szüleikkel. A leghosszabb kígyózó sor viszont a Mikulás előtt állt, aki a jó gyerekeket egy személyes levélért, avagy rajzért cserébe édességgel teli csomaggal jutalmazta.

A rendezvény egész ideje alatt a több mint 300 gyereket finom kaláccsal és kakaóval látták vendégül. A szervezők külön figyelmet fordítottak arra is, hogy a különféle ételallergiában szenvedők se maradjanak le a finomságokról. Mint megtudtuk, a szombati esemény célja az volt, hogy a családi együttlét olyan színtere legyen, ahonnan örömteli pillanatokkal térhetnek haza a gyermekek és szüleik. A művelődési központ falait elhagyó családok mosolyából ítélve ez így is történt.

Az Orosházán és Békéscsabán összesen több mint 2300 dolgozót foglalkoztató Linamar különös figyelmet fordít a gyermekekre, melyet nemcsak a szombati esemény támaszt alá, hanem az a körülmény is, hogy a cég képviselői december 7-én mikuláscsomagokkal fogják meglepni az Orosházi Kórház gyermekosztályának lakóit is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.