- hirdetés -

Több mint 400 csomag gyűlt össze. Futva vitték el a rászoruló gyerekeknek.

Idén volt a 13. alkalom, hogy a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat megszervezte a Mikulás futást. A program lényege, hogy aki futni szeretne, hoz egy Mikulás csomagot, melyet az orosházi rászoruló gyerekeknek juttatnak el a 3 kilométeres futás közben.

– Idén több mint 400 ajándékot gyűjtöttünk össze a gyerekeknek. Boldog vagyok, hogy ilyen sok adomány érkezett. Több sportegyesület is megjelent, de rengeteg önkéntes futó is indult a programon – fogalmazott Mészáros Enikő a GYIÖK napokban megválasztott polgármestere.

A futás előtt Nagy Nándorral, a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület vívóedzőjével és Jónás Mónika futó nagykövettel melegítettek be a résztvevők, akik a színpadról vezényeltek egy 5 perces gyakorlatot. A sportegyesületek közül ott voltak a birkózók, a vívók, a férfi és női kézilabdások, a focisták, de futottak a tűzoltók, a mentősök és rengeteg sportszerető és adományozó kedvű ember, felsorolni is lehetetlen mindet.

A futócipő mellett a Mikulás sapka is fontos kelléke a jótékonysági futásnak (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
A futócipő mellett a Mikulás sapka is fontos kelléke a jótékonysági futásnak (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Ajándékokat kapott a kórház gyermekosztálya, az SOS Gyermekfalu, a gyermekjóléti központ, a nagycsaládosok egyesülete, a Családok Átmeneti Otthona és a Csemete Nevelde is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.