- hirdetés -

Az első gyertya már ég Orosháza adventi koszorúján, ünnepi fénybe öltözött a város – advent heteit, a várakozás, a csendesedés heteit éljük.

A világosság világít a sötétségben, de a sötétség nem fogadta be – ezzel az igével köszöntötte a főteret zsúfolásig megtöltő adventezőket Szalkay Róbert református lelkész. A református iskola diákjainak műsorát követően ünnepi beszédében a tiszteletes kiemelte, advent az eljövetel, helyesebben talán a visszajövetel időszaka, amikor Jézus Krisztus eljövetelére várunk, aki majd világosságot gyújt szívünkben, lelkünkben és elménkben. – Minél több adventi gyertyát gyújtunk meg a koszorún, annál közelebb kerülünk Jézus Krisztushoz, annál nagyobb lesz a világosság – mutatott rá Szalkay Róbert, majd meggyújtotta Orosháza hatalmas adventi koszorúján az első gyertyát.

Ég az első gyertya Orosháza adventi koszroúján Fotók: Rajki Judit
Ég az első gyertya Orosháza adventi koszorúján (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Ahogyan az elmúlt években, úgy idén is mintegy 80 liter forró tea, és 100 liter forralt bort kortyolhattak az adventezők – az Oros-haza Baráti Kör és a Rotary Club Orosháza jóvoltából. A 7 méter magas, szépen feldíszített ezüstfenyő sokakat megállított egy-egy percre, a legkisebbek elbűvölve szemlélték a város karácsonyfáját. A korcsolyapályát felavatták a vállalkozószelleműek, a karácsonyi vásár pedig főként finomságokat, és a téli estéket megmelegítő italokat kínált.

A következő adventi gyertyát december 6-án, vasárnap gyújtják meg, érdemes lesz akkor is a főtéren tölteni a vasárnap kora estét a családdal, barátokkal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.