- hirdetés -

Nati 5 éves és egy babát szeretne. Márk meleg, téli nadrágot és kisautót. Klaudia görkorit. Teljesíthető kívánságok – már csak egy angyalka kell, aki valóra váltja egy-egy gyermek kívánságát. December 19-én Orosházán a járat.

Az idei a harmadik év, hogy elindul a Jézuska Járat. A cél egyszerű: örömet okozni a nehéz helyzetben lévő családok gyermekeinek. A Jézuska Járat azonban nem egyszerűen az adományokról szól, hanem a kívánságok valóra váltásáról, hiszen az ajándékok személyre szabottak – az angyalkák segítségével.

Közel 70 orosházi kívánság a listán
Közel 70 orosházi kívánság a listán

– Sok angyalkára, segítő szándékú emberre van szükségünk, hogy szebbé tehessük a rászoruló gyerekek karácsonyát. Ezért a célért megéri a fáradozás – hangsúlyozta Petrus Márta főszervező, aki a kezdeményezés ötletgazdája is.

A Jézuska Járat gyorsan kinőtte magát – idén már több településen is indul a járat. Csatlakozott Orosháza mellett Balatonboglár, Tapolca, Üllő, Szigetszentmiklós és Szeged is.

– A jótékonysági akciót olyan példaképek támogatják, akik az adott városból származnak, vagy ott tevékenykednek. Így például közszereplők, élvonalbeli sportolók, színészek, hírességek csatlakoznak a mozgalomhoz, ezzel elősegítve a Jézuska Járat jótékonysági kampányának sikerességét.

Decemberben főangyalkáink segítségével ünnepélyes keretek között megrendezzük az ajándékok átadást, melyet műsorszámok, beszélgetések és közös játékok színesítenek. Orosházára december 19-én érkezik a járat, és reményeink szerint sok-sok kívánság válik valóra – emelte ki Petrus Márta.

Orosháza esetében Buday Dani kézilabdásunk mellett Faragó András színész, Dénes Gergely Forma 1 szakértő és Szente Vajk rendező nevét érdemes megjegyezni, ők segítik majd az átadást. Mellettük főangyali címet kapott például Tóth Vera énekesnő, Pintér Tibor színész, Majorosi Mariann Kossuth-díjas énekesnő, Békefi Viktória színésznő, Virág Lajos olimpikon birkózónk.

Te is lehetsz angyalka

Sok gyermek kívánsága vár megvalósításra – ezek a gyerekek a gyermekjóléti központok gondozotti körébe tartoznak. Papírra vetették, hogy mit szeretnének, ezeket lehet valóra váltani. A kívánságlista és további részletek a program honlapján – az orosházi gyerekek listája konkrétan ide kattintva. Regisztrálni szükséges, hogy tudják, újabb angyalkával bővült a csapat, ezt követően választhatsz a listáról és mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára. Fontos információ, hogy az ajándékokat a honlapon megadott gyűjtőpontokon december 7-éig fogadják.

Orosházán a Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat Hajnal utcai 1. szám alatti intézményében várják az ajándékokat. Kérdésekkel kereshető Csapó Zsuzsa +36 68/412-317 vagy 68/412-241. A központ hétfőn, szerdán és csütörtökön 8.30-tól 15.30-ig van nyitva, pénteken délig, kedden zárva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.