- hirdetés -

Klauzál Gábor-díjat kapott Ilovszky Béláné. Az ismert tüzelő- és építőanyag kereskedő a kereskedelemben adható legmagasabb állami kitüntetést kapta meg a közelmúltban. Az Európai Kereskedelmi Nap alkalmából hatan vehették át az elismerést, Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől.

A budapesti Corinthia Grand Hotelben tartott eseményen jelen volt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) részéről az átadásnál Dr. Dávid Ferenc főtitkár és Krisán László a VOSZ kereskedelmi szekció elnöke.

Az elismerésre Ilovszky Bélánét a VOSZ terjesztette fel, a szervezet nem először ismeri el az orosházi kereskedő munkáját, 2010-ben megkapta „Az év építőanyag kereskedője” díjat is.

– Pályafutásom során sok elismerést kaptam, de a Klauzál Gábor-díj megkoronázta a kereskedelmi munkám megbecsülését. Igyekszem munkámat a továbbiakban is a vásárlók megelégedésére végezni – nyilatkozta Ilovszkyné.

A kereskedelemben kapható legmagasabb állami kitüntetést kapta Ilovszky Béláné (Fotó: család)
A kereskedelemben kapható legmagasabb állami kitüntetést kapta Ilovszky Béláné (Fotó: család)

A vállalkozás családi vállalkozásnak indult, mára a férjén, lányán kívül két fiú unokája is a telepen dolgoznak. – A családom mindenben segített, azért tudtam sikereket elérni a szakmában, amiért úgy érzem nagyon meg is dolgoztam. Az egész életemben igyekeztem alázattal végezni a munkámat és soha nem hatalmi szóval – emelte ki.

– 1966-ban léptem be a Békéscsabai Tüzép vállalathoz pénztárosként. Az első pár hónap rendkívüli megpróbáltatás volt, már reggel nyitáskor hatalmas sorok álltak, nem volt megfelelő az ellátás, főleg a tüzelő, fenyő-fűrészáru és cserép volt hiánycikk – meséli. – Nehezítette a munkánkat, hogy kézzel kellett számolni, mert ekkor még nem volt számológép. A rendszerváltáskor belevágott a vállalkozásba, továbbképzéseken vett részt, mindig fejlesztett, bővített, újított. Mára a Top 50 kereskedők egyike, szakmai fórumokon jegyzik a nevét, meghívásokat kapnak bemutatókon.

Sikerének titkát keresve mondja: – Apukám gazdálkodó ember volt, de a kereskedői vénát tőle örököltem. Amikor valami nem sikerült, diákkoromban egy rossz felelet, később egy rossz döntés, mindig azt mondta: „Húzd ki magad, csapj egyet a kezeddel, ami már elmúlt, azon ne keseregj, igyekezz, hogy kijavítsd a hibádat!”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.