- hirdetés -

Az áprilisról az augusztus huszadikai nemzeti ünnepre halasztott ünnepségen Thék Endre díjjal ismerték el Ilovszky Béláné építőanyag kereskedő, cégvezető munkáját.

1966-ban kezdett TÜZÉPen dolgozni, néhány év után már telephely-vezető lett. Közel 20 évig dolgozott az Alföldi Tüzép vállalatnál, megbecsülték, elismerték munkáját. 1993-ban csődbe ment a vállalat, kivásárolta a telepet. Ekkor kezdődött az Ilovszky Tüzép sikertörténete, amihez Irénke szakmai és emberi nagysága kellett. Családi vállalkozásnak indult, férjével és lányával kezdték, de ma már 2 fiúunokája is a telepen dolgozik. Családja mindenben segítette, úgy gondolja, ezért tudott sikereket elérni. Igyekezett mindig alázattal végezni munkáját, soha nem hatalmi szóval.

Nagy boldogság, hogy a városom is elismer (Fotó: Horváth Bence)

Több szakmai elismerés mellett 2015-ben megkapta a Klauzál Gábor díjat, ami a kereskedelmi dolgozók legmagasabb kitüntetése. Társadalmi érzékenysége közismert. Orosházán sokan tudják: hasznos és nemes ügyek, újszerű kezdeményezések rendszeres támogatója.

– Németh Béla jött el hozzánk, hogy személyesen mondja el a jó hírt. Rendkívül meghatódtam és nagyon örültem, hogy most már nem csak a szakma, de szeretett városom is elismeri, ráadásul egy ilyen rangos kitüntetéssel ismeri el azt a munkát, melyet végeztem, végeztünk. Így, többes számban, mert egyedül nem ment volna. Kellett a családom, a kollégáim áldozata is, akik velem örültek és hozzám hasonlóan büszkék voltak, hogy nekem ítélték ezt az elismerést. Nagy megtiszteltetés ez számomra és igyekszem a jövőben is úgy élni, dolgozni, hogy méltó legyek rá – mondta el Ilovszky Béláné, Irénke.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.