- hirdetés -

A konténer vizsgálók miatt vált szükségessé az új kihajtó, amely áldozatkész orosházi vállalkozók összefogásával készült el.

Pénteken állították fel a konténer vizsgálókat a kórház udvarán, amiben az orvosok és ápolók hamarosan meg is kezdik a munkát, hogy még a kórház épületén kívül kiszűrjék a légúti panaszokkal hozzánk érkező betegeket, ezzel is csökkentve az új koronavírus okozta járványveszélyt.

A konténerek telepítése után még meg kellett oldani, hogy az érkező és távozó mentők a belső, épülethez közelebbi kezelő konténereknél is közvetlenül az ajtókhoz tudjanak parkolni és onnan ki is tudjanak állni. Ebben nyújtott segítséget két orosházi vállalkozó.

(Fotó: Orosházi Kórház)

Az Iványi Építőmester Kft. tulajdonosa, Iványi István földet és homokot hozatott, amivel a laposabban lévő füves részt feltöltötték, majd le is tömörítették, emellett a konténerek előtti rámpákat is ők készítették el. Az Ilovszky Tüzép tulajdonosa, Ilovszky Béláné pedig felajánlotta a szükséges számú beton járólapot, így a mentőautók azon hajthatnak majd ki az aszfaltozott útra.

Mindezek után kertészeink rendbe teszik a környezetet, karbantartóink, informatikusaink és villanyszerelőink pedig folyamatosan azon dolgoznak, hogy a konténer vizsgálókat minél előbb használatba tudjuk venni. Az összefogás és az önzetlenség itt is megmutatkozott – áll a kórház közleményében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.