- hirdetés -

Pribelszki Norbi szerint a legnagyobb hazugság azt mondani róla, hogy Ő lenne az “orosházi csajozógép”. Beszélgettünk vele Barátok Köztös szerepéről és jelenlegi életéről.

A legnézettebb magyar sorozatban új karakter bukkant fel november 10-én. Ő nem más, mint Mayer Ottó, akit egy orosházi srác, Pribelszki Norbert alakít. Nem ez az első szerepe a tv képernyőjén, már láthattuk Őt az „Egynyári kaland” sorozatban, emellett láthattuk már őt több színdarabban a (F)apácák Énekstúdió színeiben, főszereplő volt a Banya mesejáték sorozatban (itt, itt és itt) és kisfilmben is.

De ez a múlt, most viszont a jelenről és a jövőről van szó. Jelenlegi karakteréről és az életútjáról beszélgettünk.

Gyerekként az Oscar-díjról álmodott

– Hogy csöppentél bele a színművészet világába, hogy már a legnézettebb magyar sorozatban, a Barátok Köztben lettél szereplő?

Bori boszi és Nyikolaj Morc Fotók: Rosta Tibor
Norbi egy mesejátékban, még 2012-ben
(Fotó: Rosta Tibor)

– Amikor harmadikos vagy negyedikes lehettem, megkérdezték ki mi akar lenni? Én azt rajzoltam le, hogy a piros szőnyegen állok és fotóznak, kezemben egy Oscar-díjjal. Persze, akkor az ember még nagyokat álmodott, de már akkor is tudtam, hogy ezt szeretném csinálni. Hatodikos koromban kezdtem el színjátszóra járni. Onnantól kezdve, az évek során egyre jobban belefolytam, és megtapasztaltam ennek az ízét, ami magával is ragadott. Éreztem, hogy a hobbi átváltozik egy egészen komoly dologgá.

– Nagyon szép dolognak tartom, hogy vidéki srácként te is bebizonyítottad, nincsenek határok. Ha akarod, bármit elérsz. Ha jól tudom, az első nagyobb szerepedet talán az ,,Egynyári kaland” című sorozatban kaptad, igaz?

– Igen, Szentesen jártam a Horváth Mihály Gimnáziumba dráma tagozatra és egyik héten szólt az osztályfőnök, hogy jönnek castingolni, de nem tudott se nevet mondani, hogy kik és honnan és milyen filmhez. Én ezt egy lehetőségnek fogtam fel. Úgy álltam hozzá, hogy miért ne? Elmentem a castingra, majd három hét múlva szóltak, hogy megnézné a rendező is, mit tudok. Előtte már azt a szerepet kellett játszanom, amit meg is kaptam. Itt voltaképp egy számomra is nagyon ellenszenves karaktert alakítottam, ami nem én vagyok. Sokkal közelebb áll hozzám a mostani Barátok Köztös Mayer Ottó szerep, ugyanis Ő egy jóval szimpatikusabb, csendesebb srác, így sokkal könnyebb dolgom van azonosulni a karakterrel.

Lányok, rossz hír: van barátnője!

– Olvastam pár helyen, hogy az “orosházi csajozógép”-ként tekintenek rád. Ez igaz? Vagy hogyan kezeled?

Pózolj kutyákkal! Itt már a Barátok Közt szereplőjeként (Fotó: Barátok Közt Facebook oldal)
Pózolj kutyákkal! Itt már a Barátok Közt szereplőjeként (Fotó: Barátok Közt Facebook oldal)

– Ez, hogy “orosházi csajozógép” teljes mértékben kijelenthetem, nem igaz. Egy olyan félreértésből született, ami az előző szerepemhez köthető. Egy tipikus bunkó csajozógépet kellett alakítanom, amelynek szöges ellentéte vagyok. Viszont úgy sikerült visszaadnom ezt a szerepet, hogy amikor visszanéztem a felvételeket még én is bevertem volna egyet magamnak. Természetesen itt most nem azt értem, hogy meg vagyok elégedve azzal az alakításommal, nyilván sosincs megelégedve magával az ember, de sikerült visszaadnom a negatív karaktert. Tehát innen jöhetett ez a pletyka, de én, mint Pribelszki Norbi, jelenleg is boldog és komoly párkapcsolatban élek. Természetesen a közösségi médiába rengeteg jelölés, like és követés érkezett, de akit nem ismerek, azt nem jelölöm vissza a privát oldalamon. A magánélet az magándolog.

– És ez a Barátok Köztös szerep hogy jött? Téged kerestek fel vagy te mentél?

– 3-4 éve elmentem egy nyílt castingra. Ezen nagyjából 200 ember vett részt. Ott nem kifejezetten szerepre kerestek színészeket, hanem csak bővítették az adattárukat. Utána sokáig nem történt semmi, és másfél éve visszahívtak, hogy frissítsük a képeket, adatokat, vegyünk fel újra jelenetet. De még akkor se volt semmi konkrétum. Viszont most nyáron, egy szerdai napon felhívtak, hogy megnéznének engem egy szerepre. Elmentem, és akkor már Ottó karakterére megnéztünk egy jelenetet. Itt már csak ketten voltunk, de másnap felhívtak, hogy enyém lesz a szerep és egyeztettük, hogy mikor kezdhetek. Teljesen váratlanul és gyorsan történt, de nagyon boldog voltam.

– Mielőtt te lettél Ottó, már Budapesten laktál, vagy csak most kerültél fel?

– Most kerültem fel, de nem a Barátok Közt miatt. Most szeptemberben kezdtem el ugyanis egy színész sulit a Nemes Nagy Ágnes Színészképzőben. Emiatt amúgy is felköltöztem volna, és pont jött a Barátok Közt is.

– Ebbe az iskolába gondolom nem a jegyek alapján kerül be az ember. Hogy zajlott a felvételi?

– Nem a jegyek a mérvadóak, nyilván kell egy érettségi, de ott az vagy, amit leteszel az asztalra. A felvételimre készülnöm kellett versekkel és monológokkal, illetve dalt is kellet vinnem. Ez alapján, már a helyszínen kiderült kiket vettek fel. Jómagam is a 29 ember közt vagyok, akik felvételt nyertek ebbe az iskolába. Mivel kis létszámú az osztály, így sokkal eredményesebb a tanulás is. Ketté vagyunk bontva, nagyon sokszínű és nagyon jó képzést kapunk. Szerencsére meg tudom oldani emellett a Barátok Köztös forgatásokat.

Az iskola és a forgatás is eléggé időigényes, de nekem most az a fontos, hogy mindenütt 100 százalékot teljesítsek.

– A Barátok Köztös forgatások és az iskola elvégzése egyszerre nem jelent számodra problémát?

– Ez nyilván attól függ, hogy a suli hogy áll ehhez az egészhez. Eddig az iskola visszajelzése teljes mértékben pozitív szerencsére. Lehet, hogy olyan helyzetbe fogok később kerülni, ahol választanom kell, de egyelőre örülök neki, hogy most még nem kell. Az iskolát és a Barátok Köztös forgatásokat is nagyon élvezem, nem szeretnék egyiktől se megválni.

Mayer Ottó szerepe közel áll hozzá

– A Barátok Közt gárdájával gondolom már sikerült összehaverkodni. Mik a benyomásaid?

– Nagyon közvetlenek, mind a szereplők, mind a stáb. A jelenetek között vannak szünetek, így a szereplők akik a stúdióban vannak, tudnak beszélgetni egymással. Élvezem a társaságukat, jó velük sztorizgatni.

Ha figyelmes az ember rengeteget tanulhat, nem csak a színész szakmáról, de az életről is.

Mondtak sok jó tanácsot, hogy mit hogy érdemes csinálni, milyen praktikáik vannak.

– A Mayer Ottó szerepedről mit kell tudnunk? Összefognak-e hozni valamelyik Mátyás téri lakóval?

Norbi most szépfiút alakít (Fotó: Barátok Közt Facebook oldal)
Norbi most szépfiút alakít (Fotó: Barátok Közt Facebook oldal)

– A karakteremről kiderült, hogy német cserediákként érkezett Budapestre, aki Robit keresi, hogy kiderítsen dolgokat az édesapjáról. Jelenleg sajnos nem beszélhetek arról, hogy mik fognak Ottóval történni, úgyhogy ez maradjon a jövő titka. Egyébként van egy fix szöveg, de azt, hogy hogy mondja el az ember, hogy reagáljon a következő mondatra, milyen legyen a mimikám az a készítőkön és a színészen múlik. Mayer Ottó az csakis kizárólag én vagyok, nem mástól vettem át, így teljes mértékben én formálhatom meg ezt a teljesen új karaktert. Mint mondtam, az előző szerepem a nagyon bunkó, nagyon primitív, “too much” gyerek, Ottó pedig ennek szöges ellentéte. Mint már mondtam, Ottó sokkal közelebb áll hozzám, ugyanis a való életben is inkább az Ő értékeit képviselem. Természetesen azért ennél a karakternél jóval közvetlenebb és talpraesettebb gyerek vagyok, de nagyon tetszik az is, hogy Ottó nem csak nekem, hanem az embereknek is szimpatikus.

– És hogy tetszik maga Budapest?

– Őszinte leszek, annyira nem vagyok tőle elájulva. Nagyon fárasztó, hogy az ember nap mint nap 2-3 órát is utazik, hogy eljusson valahova, sok átszállás, satöbbi. Ez a része rossz. Maga a város  szép és szeretném, ha lenne rá időm, hogy jobban megismerjem. Bulizni még nem igazán voltam, ugyanis hétvégente hazautazok Orosházára, illetve már energiám se maradna rá. Az viszont fontos, hogy meglátogassam a családomat és a párom is hétvégenként tartja a táncóráit. Ha más nem, kéthetene biztos, hogy haza kell járnom, ugyanis a (F)apácák stúdióval elkezdődnek a próbák a Schrek című musical-re. Én ehhez feltétlen ragaszkodom, hogy legyek itthon is.

Norbi egyik Barátok Köztös jelenetét itt lehet megnézni. Regisztráció szükséges hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.