- hirdetés -

Jövő hét szerdán nagyszabású jótékonysági sportkonferenciának ad otthont Orosháza. Olimpiai bajnok és neves közgazdasági szakember is lesz az előadók között. 

Neves előadók, így például egykori olimpikon sportolók és sportvezetők közreműködésével, Összefogással a Sportnevelés Töretlenségéért címmel jótékonysági sportkonferenciát szerveznek november 11-én Orosházán, a Kodolányi János Főiskolán. Az előadások fő témája az egészségtudatosság és azon belül a sport és a sportnevelés szerepe.

Dr. Dancsó József országgyűlési és polgármesteri tisztségéréről lemondott, hogy kincstári elnök lehessen (Fotó: Melega Krisztián)
Dr. Dancsó József (Fotó: Melega Krisztián)

A sportkonferencia védnökei Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Testnevelési Egyetem rektora és dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke. Utóbbi lapunk érdeklődésére úgy fogalmazott, nagyon nemes dolog, hogy Békés megye is összefog a célért.

— Jómagam nem csak védnökként, hanem előadóként is szeretném kivenni a részem a munkából, hiszen ez a konferencia ráirányítja a figyelmet a sport fontosságára és társadalmi hasznosságára. Az elmúlt években sok olyan fejlesztés, beruházás történt az országban, ami az alapjait teremti meg annak, hogy a jövő nemzedéke egészséges legyen. Ennek fontosságáról is fogok beszélni előadásomban — ismertette dr. Dancsó József.

Számos ismert előadó, köztük az olimpiai bajnok birkózó, Növényi Norbert is ott lesz a konferencián, melynek jótékony célja a Testnevelési Egyetem támogatása.

Növényi Norbert (Fotó: Gábriel János)
Növényi Norbert (Fotó: Gábriel János)

— A TF olyan oktatási műhely, ahonnan világhírű edzők kerültek ki. Ezért fontos most az összefogás, hogy a képzési lehetőség megmaradjon, és olyan testnevelők, edzők végezhessenek, akik a magyar sport jövőjét biztosítani tudják. A sportkonferencián a szakemberek a felhalmozott tapasztalatokat ki tudják egymással cserélni, ami biztosítja a magyar és az egyetemes sport jövőjét és fejlődését — fogalmazott a birkózó olimpiai bajnok.

Várják az adományokat

A szervezők adományokat is várnak a nemes cél érdekében. A jótékony felajánlásokat a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány, Unicreditbank Hungary ZRT-nél vezetett 10918001-00000081-29530068 számú számlájára várják. A közlemény rovatban kérik feltüntetni: Összefogás a sportnevelés töretlenségéért.

Az adományozók között élsportolók és sportklubok által felajánlott relikviákat sorsolnak ki. A befolyt összeget a TF egyik alapítványának juttatják el. Akit érdekel a konferencia, és segíteni szeretne, keresse fel az Összefogás a Sportnevelés Töretlenségéért nevű Facebook oldalt, ahol bővebb információkat talál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.