- hirdetés -

Az Orosházához sok szállal kötődő, egykor városunkban tanuló, most a TF-en oktató Dr. Béres Sándor szerint egy éven belül kellene egy új csarnok a Testnevelési Egyetemnek, hogy megmaradjon a sportnevelés töretlensége.

A TF atlétika tanszékén oktató dr. Béres Sándor az elsők között volt, aki kiért a lángoló csarnokhoz október 14-én hajnalban.
– Egy ismerősöm telefonált, hogy ég az egyetem atlétikai csarnoka. Mivel a közelben lakom, gyorsan odaértem. Szörnyű látvány fogadott, az egész csarnok lángokban állt, félelmetes volt. Már akkor azon gondolkodtam, hol fogunk tanítani, mi lesz a TF-el, hiszen egy Testnevelési Egyetem alapvető helyszíne a sportcsarnok – fogalmaz dr. Béres Sándor.

Az atlétikát oktató szakember elmondta, már másnap nagyon sok megkeresés érkezett a környékbeli iskoláktól, hogy felszerelésekkel és minden egyébbel segítenek. Több szövetség és szervezet is felajánlotta sportcsarnokát, hogy folytatni tudják az oktatást. Emellett már elkezdték gyűjteni a pénzt is, sok felajánlás érkezett cégektől, szervezetektől és magánszemélyektől.

Dr. Béres Sándor: Nagy tragédia a TF-nek a csarnok elvesztése
Dr. Béres Sándor: Nagy tragédia a TF-nek a csarnok elvesztése

– Az egyik legmeghatóbb az volt, amikor a 80 éves Urvári Sándor, egykori TF-et végzett testnevelő tanár, edző a nyugdíjából különített el pénzt. Ez is jelzi, milyen sokan támogatják a csarnok újraépítését, aminek egy éven belül újra állni kellene, hiszen e nélkül nem működik rendesen az oktatás, nem tudjuk a jövő testnevelőit, edzőit tanítani – fogalmaz.

Dr. Béres Sándor kiváló kezdeményezésnek tartja a november 11-ére, Orosháza szervezett sportkonferenciát.
– Terveim szerint leutazom Orosházára. Mondják, minden rosszban van valami jó: ez a tragédia megteremtette annak a lehetőségét, hogy Orosházán, ahol diákként éltem és tanultam, szervezzenek egy fontos és nívós szakmai konferenciát a jelenlegi munkahelyem megsegítésére. Bízom benne, sokan gondolják majd úgy, hogy adományokkal támogatják az újjáépítést. Ez nem csak egy csarnok a sok közül. Itt tanítjuk a jövő testnevelőit, edzőit, akik gyermekeinket nevelik, edzik majd. Ez pedig nem csak az egyénnek, hanem az egész nemzetnek létfontosságú – mondta dr. Béres Sándor.

Az Összefogással a Sportnevelés Töretlenségéért című jótékonysági sportkonferenciát november 11-én, 10 órától rendezik a Kodolányi János Főiskola Orosházi Intézetében. Akit érdekel a konferencia, és segíteni szeretne, keresse fel az Összefogás a Sportnevelés Töretlenségéért nevű Facebook oldalt, ahol bővebb információkat talál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.