- hirdetés -

Brendiee, azaz Balla Roland írta Palej Niki & Curta Master: Múzsa című dalának zenéjét. Ezzel egyik álma teljesült, hiszen egyik kedvenc előadójával dolgozhatott együtt.

A dal szeptember 3-ai megjelenése óta eddig több mint nyolcezren nézték meg a YouTubeon. A zeneszerző pedig nem más, mint a mindössze húsz éves orosházi Balla Roland, becenevén Brendiee.

Brendiee-t elmondása szerint kisgyermek kora óta érdekli a zene. Lemezlovasi pályafutása 17 éves korában kezdődött, amikor is megvette első keverőpultját, amivel eleinte még csak kisebb privát bulikon lépett fel. Nem sokkal ezután már a megye elitebb klubjaiban szolgáltatott zenét, így megfordult például Gyulán a Lido Club­ban és Szentesen a Gold Clubban. Tavaly fellépett többek között az Ibiza Soundon is. Jelenleg péntekenként a BeatBird FM elnevezésű békési rádiónál keveri a zenét.

A fiatal DJ Orosházán is rendszeresen tolja a szetteket (Fotó: Forgó Imi)
Brendiee Orosházán is rendszeresen tolja a szetteket (Fotó: Forgó Imi)

Zeneírással 2013-ban kezdett el aktívan foglalkozni.
– 2013­-ban debütált első kislemezem a német Tiefstaub Recordsnál, melynek 2 száma hetekig uralta a ‘djshop.de’ tech house/minimal chartját. Ugyanebben az évben megnyerte a ‘Rushet & Fristik ­Mnmle’ remixversenyét – emelte ki az orosházi lemezlovas, aki producerként is aktívan tevékenykedik.

Egyre feljebb és feljebb

Rolandtól azt is megtudtuk, hogy számára a legnagyobb sikert a ‘Venom’ című trekkje hozta meg, mely közel egy évvel ezelőtt született meg.
– A legbüszkébb arra vagyok, amikor egy buliban Bárány Attila felszólított a színpadra és bemutatott a közönségnek és közben a saját dalomat játszotta. Ez azért is kedves emlék számomra, mert több mint 10 éve ő a legnagyobb kedvencem hazánkban. Pár évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy eljutok idáig – hangsúlyozta Balla Roland, aki idén februárban a Rádió 1 Disco’s Hit műsorában is debütált.

Brendiee munka közben saját érzelmi állapotából, vagy éppen a körülötte levő természetből merít ihletet, bár – mint mondta – a Múzsa című dal alapja spontán íródott.

Azzal kapcsolatban, hogy miként született ez a dal, a következőket mondta:
– Egyszer a változatosság kedvéért készítettem egy zenei alapot Pop stílusban. Hónapokig ültem rajta, igazából eleinte nem volt komoly szándékom vele, ám egyre többet foglalkoztam az alappal, megmutattam képzett zenei szakembereknek, és nekik is bejött. Így véglegesítettem az ötletem. Palej Niki hangja régóta megfogott, imádom a dalait is.

Nyáron hivatalosan is felkerestem őt, hogy megmutassam neki az instrumentalt (zenei alapot). Nem kellett 2 perc se, már érkezett a válasz, hogy tetszik neki a munkám, és szívesen énekelne rá.

Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot nyáron. Szeptember elején sikerült befejezni a dalt. Niki mellé társult Pájer Gabi (Curta) is, aki szintén írt az alapra szöveget. Összegezve, a zenei alapot kb. 3 hónap alatt készítettem el.

Brendiee tehát producerkedik, zenét ír és mixel, clubokban, rádiókban és fesztiválokon egyaránt.
– Imádok szórakoztatni. Ez az életem részévé vált – tette hozzá az orosházi lemezlovas, akinek a következő fellépéseiről Facebook oldalán lehet tájékozódni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.