- hirdetés -

Lázár Attila ugyanolyan, mint bármilyen huszonéves srác. Ugyanúgy öltözködik, ugyanúgy dolgozik. Viszont senki se mondaná meg róla, ha szembejönne az utcán, hogy Attila hobbiból Steve Kid világhírű techno producer.

„A zene nekem menekülés, de út és cél is egyben”

Ezek Attila gondolatai, aki több éve hobbiból kezdett el zenéket írni. Steve Kid néven felpakolta az internetre a munkáit, majd az emberek elkezdték őt követni. A technika előrehaladásával sok ember háztartásába eljutott egy olyan technika, ami lehetővé teszi, hogy profi szinten állítson elő digitális anyagokat. Steve Kid elsősorban producer, nem DJ. Ez azt jelenti, hogy leginkább zenéket ír, nem pedig fellép. Szinte elképzelhetetlen, hogy egy mezei  számítógéppel, alaplapi kártyával  és 20 éves hangszórókkal éri el azt a szintet, amit sokan a legmodernebb és legdrágább technikával sem tudnak elérni.

Lázár Attila húszéves orosz hangszórókkal és egy egyszerű, otthoni számítógéppel gyártja zenéit (Fotó: Rajki Judit)
Lázár Attila húszéves orosz hangszórókkal és egy egyszerű, otthoni számítógéppel gyártja zenéit (Fotó: Rajki Judit)

Zenéit rengeteg külföldi DJ játsza. Pörgette már a zenéit Fedde Le Grand, zenei megjelenései vannak a Mainground Records-nál, amit Belocca vezet. Maga Mark Knight is intézte kiadásait, a Toolroom Records-on keresztül. Külön kiemelendő, hogy a 1605 Records-nál – ami német kiadó, egyenesen maga UMEK kezében – rendszeresen adják ki legújabb zenéit. Itt Steve Kid saját mixét publikálták, amire nagyon büszke.
– UMEK diktálja a trendeket, a 1605 világszerte elismert kiadó. Ha techno-ról, vagy tech-house-ról beszélünk, akkor szerintem ez az egyik legnagyobb elismerés, ami valakivel történhet a szakmában.

Steve Kid persze nem csak a karosszékben hátradőlve figyel. A zenék gyártása mellett előfordul, hogy fel is kell lépnie egy, két bulin. Lépett már fel a békéscsabai Babylon diszkóban, de játszott már az esztergomi Club Stone falai között is. Legnagyobb szereplése azonban a francia Montpellier városában volt 2014 októberében.
– Egy igazán nívós line-up-on szerepeltem. Igazi húzónevek mellett bizonyíthattam tudásom. A békéscsabai Droplex-el együtt mentünk ki fellépni Magyarországról. Előttem Matt Sassari játszott, utána következtem én. Nem tudom elmondani, mekkora örömöt éreztem, amikor kiléptem a 2500 tomboló fiatal elé fellépni. Utánam Zomboy következett.
Steve Kid egyébként kedvtelésből több műfajban is dolgozik: tech-house, deep house, hip-hop, downtempo, chill, ambient. Ezek a stílusok csak játszóterek számára, az igazi szerelme mindig is a techno lesz.

Pár zenéjét ide kattintva meghallgathatjátok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.