- hirdetés -

Pintér Attilára, a 2008-ban elhunyt orosházi edzőre, sportvezetőre emlékeztek a versenyzők, sportbarátok az elmúlt hétvégén.

Orosházán nyolcadjára rendezték meg a nemzetközi Pintér Attila emlékversenyt, október 23-24-én az Eötvös csarnokban. A rendezvény első éveiben még ifjúsági és felnőtt versenynek számított, viszont a szervezők úgy döntöttek, mivel Pintér Attila nevelő edző volt, újonc- és serdülő korosztályoknak hirdetik meg az eseményt.

Több mint 400 nevezőt fogadtak az ország minden tájáról, de Romániából és Izraelből is érkeztek versenyzők.

A ping-pong volt a főszereplő a hétvégén (Fotó: Melega Krisztián)
A ping-pong volt a főszereplő a hétvégén (Fotó: Melega Krisztián)

– Az orosházi versenyzők közül valamennyi újonc korcsoportba tartozik. Tőlük még kiemelkedő eredményt nem várhatunk. A lényeg, hogy szokják a légkört. Ez jó lehetőség arra, hogy a versenyekhez hozzászokjanak és egy-egy ranglista pontot elcsípjenek – fogalmazott Bogdánffy Csaba, a PET-BAU ASE szakosztályvezetője.

Orosházi eredmények

U.11 korcsoport
A lányok versenyében Hudák Dorina négyes csoportba került, ahol sajnálatos körbeverések után, rosszabb játszma aránya miatt nem jutott tovább. Szereplése ennek ellenére bíztató a jövő szempontjából, hiszen még évekig a korosztályban versenyezhet.
Molnár Levente korábbi eredményei alapján a főtábláról indulhatott ahol Pauer (Mohács) legyőzésével a nyolc közé került, a negyeddöntőben a verseny későbbi győztese Balogh Bence (Tolna) ellen 3-0 arányban veszített.

Molnár Levente értékes ranglista pontokat szerzett (Fotó: Melega Krisztián)
Molnár Levente (j) értékes ranglista pontokat szerzett (Fotó: Melega Krisztián)

U.13. korcsoport
Varga Bernadett és Molnár Levente is csoportelsőként jutott tovább. A főtáblán Bernadett szoros mérkőzésen kapott ki a kecskeméti Petőtől 3-1 arányban, Levente a későbbi harmadik Ócsai Mátéval szemben szép játékkal maradt alul, teljesítménye életkorát figyelembe véve elismerésre méltó.

Serdülő páros
Egységeink a főtáblán első fordulóban elvéreztek, egyéniben Molnár levente csoport másodikként, Varga Bernadett ugyanitt harmadikként gyarapította ranglista pontjait, de a nagy létszámú induló következtében csak a csoportelsők jutottak a főtáblára. Hudák Dorina negyedikként végzett csoportjában. Mindhármuk teljesítménye a várakozásnak megfelelő, hiszen még valamennyien évekig újoncok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.