- hirdetés -

Ezúttal a Győrszentivánban rendezett magyar bajnokságon remekeltek, a mérlegük: kilenc első, két második, három harmadik és egy negyedik hely.

Október 24-én rendezték meg az Ifjúsági, Junior és Masters Erőemelő Magyar Bajnokságot Győrszentivánban, ahol az Orosházi Toldi SE versenyzői is indultak. Musztafa Imre tanítványai közül mindkét női versenyzőnk a +84 kg-os kategóriában mérettette meg magát. Lovas Mónika 497,5 kg-mal a súlycsoport junior magyar bajnoka lett, és a női mezőny legjobbjának bizonyult, abszolút első helyen végzett. Haklik Dorottya 455 kg-os eredménnyel, csak fél kilóval lemaradva a második helytől, a bronzérmet szerezte meg, emellett abszolút bajnoki második lett.

A férfiak is kitettek magukért: 74 kg-ban a még csak ifjúsági versenyző Paczuk Ádám 517,5 kg-ot teljesített. Ifjúságiaknál a dobogó legfelső, míg junioroknál a második fokára állhatott, emellett ifjúságiaknál az abszolút bajnoki címet is elhozhatta. A 93 kg-os súlycsoport versenyében Szabó Árpád bronzérmet szerzett 680 kg-os teljesítménnyel. Farkas Ádám a 120 kg-osok mezőnyében remek versenyzéssel junior magyar bajnok lett. Guggolása (300 kg), felhúzása (303 kg) és összetett (798 kg) eredménye új junior országos csúcs.

A mérleg: kilenc első, két második, három harmadik és egy negyedik hely (Fotó: Orosházi Toldi SE)
A mérleg: kilenc első, két második, három harmadik és egy negyedik hely (Fotó: Orosházi Toldi SE)

A +120 kg-os kategóriában hárman is bemutathatták tudásukat. Véró Alex, aki még csak elsőéves junior, a kategória legjobbjának bizonyult 740 kg-os összteljesítményével. Rajos Erik szintén elsőéves, ő a negyedik helyen végzett 530 kg-mal. Bodnár István a masters2 korcsoport magyar bajnoki címét szerezte meg. István mindegyik fogásnemnél és az összetett, 700 kg-os eredményével is új masters2 országos csúcsot állított be, továbbá a masters2 abszolút bajnoka. A junior férficsapat tarolt, magyar bajnokok lettek, és szinte mindegyik versenyző egyéni legjobbját érte el.

Az Orosházi Toldi SE sportolói összesítve kilenc első, két második, három harmadik és egy negyedik helyet szereztek. Részletes eredménylistájuk a klub honlapján, ide kattintva éritek el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.