- hirdetés -

Idén második alkalommal rendeztek egyházmegyei hittanostalálkozót a Szeged-Csanádi Egyházmegyében. Október 17-én Orosháza adott otthont az alkalomnak, amelyen százhatvan hittanos vett részt.

A nap interaktív programjai az Eötvös József katolikus iskolában zajlottak, amely 2011 óta az egyházmegye közoktatási intézménye. Az egyházmegye kateketikai irodája által koordinált program a megszentelt élet éve témájához kapcsolódott. Iványi László esperes-plébános az evangéliumi tanácsokra irányította a fiatalok figyelmét, majd Bicsánszky József, az iskola igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

A délelőtt folyamán a korosztályok szerint kialakított csoportok kilenc szerzetesrend életével, történetével és szimbólumaival ismerkedhettek meg. Délután csapatjátékok várták a hittanosokat, majd a ministránsok csoportfoglalkozásával ért véget a közös program. A találkozó az orosházi Jézus Szíve-templomban szentmisével zárult, amelyet együtt mutattak be a környék lelkipásztorai. A szentmise főcelebránsa Serfőző Levente kateketikai referens volt – adta hírül a Magyar Kurír katolikus hírportál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.