- hirdetés -

A Liszt Ferenc zeneiskola két növendéke, Nagy Imola és Ökrös Katalin regionális hegedűversenyen álltak helyt – méghozzá kiválóan.

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye fiatal tehetségei október 9-én Kecskeméten az M. Bodon Pál Zeneiskolában gyűltek össze azért, hogy összemérjék tudásukat a regionális hegedűversenyen. Megyénket és városunkat a két orosházi diáklány képviselte.

A versenyt négy korcsoportban hirdették meg. A versenyzőknek a hegedűn kötelező és szabadon választott műveket egyaránt el kellett játszaniuk. Az elhangzott daraboknak stílusban és karakterben különbözőknek kellett lenniük, hogy a fiatalok minél többet mutathassanak meg tehetségükből a háromtagú zsűri előtt. A versenybizottság a résztvevő alapfokú művészeti iskolák és zeneiskolák növedékeit arany-, ezüst-, és bronzfokozattal, valamint elismerő oklevéllel jutalmazta.

A hegedűversenyen, melyet a Kecskeméti Kodály Zoltán Általános Iskola és Középiskola M. Bodon Pál Művészeti Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája szervezett, Nagy Imola és Ökrös Katalin arany minősítést szereztek. Felkészülésüket nagyban segítették a tanáraik: Hoffmann Ágnes és Jankó Zita, valamint a korrepetítoruk: Lestyán Mihályné is. Imola és Katalin eredményei a verseny egyik célkitűzésének, a tehetségkutatásnak a megvalósulását tükrözik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.