- hirdetés -

Újabb önálló kiállítását mutatta be Szőke Zsuzsa, orosházi festő, aki minden idejét a festészetnek szenteli, és nyugdíjasként is lobog benne a tűz, hogy alkosson és tanuljon.

Megtelt a Városházi Galéria október 8-án délután, amikor Szőke Zsuzsa mutatta meg legújabb alkotásait a nagyérdeműnek.

– Az, hogy jó értelemben “amatőr”, nem a művészetből él, azt jelenti, nincs kiszolgáltatva a piac szeszélyeinek, azt festhet, ami tényleg hűen tükrözi belső világát. Talán a női lélek vezeti ecsetjét, ezért a szépséget, a harmóniát kutatja. Képeivel nem sokkolni, megbotránkoztatni akar, hanem inkább a megnyugvást és a békés idilli hangulatot közvetíti felénk – mondta megnyitójában F. Varga Mária, az Orosházi Képzőművészeti Egyesület elnöke.

Szőke Zsuzsa az egyesület tagja, autodidakta festő, aki nyugdíjas kora óta minden szabadidejét a képzőművészetnek szenteli. A közös tárlatokon túl eddig 10 önálló kiállítása volt, azt mondja, magáért az alkotás öröméért fest.

F. Varga Mária méltatta Szőke Zsuzsa alkotásait (Fotó: Rajki Judit)
F. Varga Mária méltatta Szőke Zsuzsa alkotásait (Fotó: Rajki Judit)

– Gyerekkoromban nem tanulhattam képzőművészetet, de folyamatosan bennem volt a vágy, hogy alkotni akarok. Nem hagytam kihűlni ezt a parazsat, és amikor nyugdíjas lettem, nekiláttam megvalósítani az álmaim. Ez 20 éve volt, azóta már nem álmodom az életet, hanem élem az álmaim – fogalmazott Szőke Zsuzsa.

Magáról azt vallja, a természetközeli képek a kedvencei, de újabban belevágott az alakok rajzolásába is. Az egyesületen belül sokat tanul társaitól, és állandóan feszegeti a saját határait, hogy előbbre lépjen.

A tárlat október 31-ig tekinthető meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.