- hirdetés -

Zsófika speciális hallókészüléke megérkezett külföldről, a tervek szerint karácsony előtt megműtik a kislányt.

Orosházi összefogással a hatéves, nyitott gerinccel született Zsófika egy lépéssel közelebb került az álmához.

Jótékonysági focitornát rendeztek számára gyógykezelésének megsegítéséért Rákóczitelepen, október 3-án, Beke Sándor szervezésében. A találkozón 55 ezer forint gyűlt össze. Ezzel, és a korábban, a Máltai játszótéren megrendezett jótékonysági délutánon kapott adománnyal együtt 160 ezer forinttal segített Orosháza.

Zsófika állandó derűjével ad erőt a mindennapokhoz  édesanyjának is (Fotó: Rajki Judit)
Sokan segítettek, hogy hallhasson Zsófi (Fotó: Rajki Judit)

A család nagyon hálás a felajánlásokért, hisz Zsófika speciális hallókészüléke megérkezett külföldről, november elején, egy vizsgálaton esik át, majd a tervek szerint karácsony előtt beültetik az implantátumot. A kislány egyébként szeptember óta a Wesley János óvodába jár, jól érzi magát kortársai között. Az elmúlt hónapok alatt rengeteg műanyag kupak is összegyűlt, ennek elszállítása jelenleg szervezés alatt áll.

Zsófinak egyelőre nincs szüksége több kupakra, a gyűjtés azonban nem áll, hisz az érdi 9 éves Patrik is súlyos beteg, a kupakokra neki most nagyobb szüksége van.

A megjelölt gyűjtőhelyeken – melynek listája itt található, aki segíteni akar, továbbra is leadhatja a kupakokat.

A csecsemőkori agyi bénuláson átesett miskolci 2,5 éves Mátyás Zsófikáért is összefogott korábban Orosháza, hogy Barcelonában megműthessék. Mint megtudtuk, a szükséges pénz összegyűlt, és a kislány szeptemberben átesett a speciális beavatkozáson.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.