- hirdetés -

A hónapok óta tartó munkák a vége felé közelednek. A vezetékek építését már befejezték, most a mosató aknák elhelyezése zajlik. November végére várható a befejezés és a helyreállítás.

A 66 településen összesen 38 milliárd forintból megvalósuló Békés Megyei Ivóvízminőség javító program fő célja, hogy kiváló minőségű, elérhető áron hozzáférhető ivóvíz legyen minden, a projektben érintett településen. Fontos az is, hogy az ellátás hosszú távon biztosítsa az egészséges ivóvizet.

A beruházás keretében Orosházán egyszerre több helyszínen folynak rekonstrukciós munkák az ivóvíz hálózaton.
– A vezetékek fektetése befejeződött, jelenleg 95 aknás csomópont építése zajlik – mondta Kovács Péter Dávid önkormányzati képviselő, az Orosháza és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke.

Az Ady Endre utca Pacsirta utca sarkára is került egy új mosató akna (Fotó: Rajki Judit)
Az Ady Endre utca Pacsirta utca sarkára is került egy új mosató akna (Fotó: Rajki Judit)

– Az, hogy mely aknákat cserélik, és hova kerülnek újak, üzemeltetői szempontok figyelembe vételével határozták meg a szakemberek, tekintettel a mosatási feladatok leghatékonyabb elvégzésére, illetve a meglévő csomópontok állapotára. Ahol indokolt volt, ott az üzemeltető cserét írt elő, ahol eleve nem volt mosató akna, ott új épül, nagyjából fele-fele arányban – tette hozzá Kovács Péter Dávid.

A vezetékek építése és az aknák fektetése miatt fel kellett törni az utak, járdák aszfaltját. Ezek helyreállítása információink szerint október közepén elkezdődik a Lehel utcán. A helyreállítások előrehaladása nagyban függ majd az időjárástól, de a tervek szerint november 15-ig be fogják fejezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.