- hirdetés -

Idősbarát Önkormányzat Dí­jjal és 1 millió Ft pénzjutalommal tüntették ki városunk önkormányzatát az idősekért folytatott tevékeny és példaértékű feladatellátásaiért. A jelentős összeget az idősekre fordítják.

Ideje van annak, hogy köszönetet mondjunk az időseknek azért, amit felépítettek – mondta el Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere azon a rendezvényen, melyen Orosháza is átvehette a rangos elismerést. A miniszter október 1-jén, a fővárosi ünnepségen hozzátette, a nemzedékek egymáshoz fűződő viszonyáról is érdemes elgondolkodni, az Idősek Világnapja erre is alkalmat ad.

A díjat Dávid Zoltán polgármester és Kovács György közgazdasági irodavezető vette át. (Fotó: Varju Mihály)
A díjat Dávid Zoltán polgármester és Kovács György közgazdasági irodavezető vette át. (Fotó: Varju Mihály)

A díjat pályázni lehetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztérium közös  kiírásán. Orosháza pedig indult, és célkitűzésében az idősügyi szervezetek döntő többségének nyilatkozata is támogatta.
– Valamennyi idős orosházi polgár fontos a számunkra, épp ezért minden lehetséges módon segítjük ezt a generációt – emelte ki Dávid Zoltán. A polgármester hozzátette, az önkormányzat – noha nem kötelező feladata – fenntartja az idősek bentlakásos intézményét, ahol színvonalasan és elkötelezetten gondoskodnak időseinkről.

Megtudtuk, hogy az önkormányzat tavaly 7,5 millió forintot osztott föl civil szervezetek között – az érintett idős szervezetek összesen közel 2 millió forintos támogatásban részesültek. A művelődési központban és a könyvtárban is működnek nyugdíjas csoportok.

Mindez csak néhány példa a városunkban zajló példaértékű gyakorlatra, amiért Orosháza méltán nyerte el a díjat és a vele járó pénzjutalmat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.