- hirdetés -

November 9-ig lehet pályázni a rászoruló diákoknak – itt a részletes felhívás. 
Orosháza Város Önkormányzata meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2016. évre. A pályázati kiírásra az állandó orosházi lakhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek „A” vagy „B” kategóriában.

„A” típusú pályázat:

A pályázatra azok a felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, vagy felsőfokú szakképzésben, a képzési keretidőn belül folytatják tanulmányaikat.

„B” típusú pályázat:

A pályázatra azok fiatalok jelentkezhetnek, akik:

a.) a 2015/2016. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások;
vagy
b.) felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;

és a 2016/2017. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

A pályázat részletes kiírása megtekinthető Orosháza város honlapján, ide kattintva, illetve az Orosházi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.

A pályázat benyújtásának módja és határideje: a pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében egyszeri pályázói regisztráció szükséges, ide kattintva.

A pályázatot az EPER-Bursa rendszerben kitöltve, véglegesítve, onnan kinyomtatva, aláírva, a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt az Orosházi Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Csoportjánál kell benyújtani (5900 Orosháza, Szabadság tér 4-6. I. emelet 17-18-as iroda).

A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

A pályázat rögzítésének és a polgármesteri hivatalba történő benyújtásának határideje: 2015. november 9. 16 óra.

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár (5900 Orosháza, Kossuth u. 3.) internetes részének munkatársai szakmai segítséget a nyújtanak a pályázati űrlap és a kötelező mellékletek kitöltéséhez, a pályázat zárásához és nyomtatásához. A pályázat elkészítéséhez és beadásához szükséges feltételeket (internethasználat, nyomtatás) térítésmentesen vehetik igénybe a pályázók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.