- hirdetés -

Idősbarát Önkormányzat dí­jat kapott Orosháza idősekért végzett aktív, példamutató tevékenységéért – az országos elismerést csütörtökön Dávid Zoltán polgármester vette át.

Október 1-je az Idősek Világnapja – 1991 óta ünnepeljük az idős generációt hazánkban is. A jeles nap alkalmából kedden szervezett rendezvényt a Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat, valamint az Egy Más Jövőért Alapítvány a múzeumban.

– Lényeges, hogy éreztessük az idősekkel, szükség van rájuk, a tapasztalatukra, az életbölcsességükre, hálásak vagyunk értük – emelte ki Podmaniczkiné Szegi Katalin intézményvezető.

Orosházának fontosak az idősek, hiszen élettapasztalatukkal segíthetik a fiatalabbakat, felbecsülhetetlen érték számunkra – hangsúlyozta Dávid Zoltán. A polgármester hozzátette: épp ezért fontos, hogy az önkormányzat minden lehetséges módon tegyen időseinkért. Orosháza kiemelkedő ezen a téren, ezért kaphatta meg idén az Idősbarát Önkormányzat dí­jat, melyet Balog Zoltán, az em­be­ri erő­for­rá­sok mi­nisz­te­re adott át Budapesten, az Idősek Világnapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.