- hirdetés -

A dobogós helyről nyilatkozta ezt erőemelőnk, aki második lett az Arnold Classicon. A legjobbak versenyeztek Spanyolországban.

Madrid adott otthont az egyik legrangosabb megmérettetésnek, az Arnold Classicnak, ahol a legjobb erőemelők versenyezhettek egymással. A szeptember 25-i megmérettetésen – a júliusi meghívásnak eleget téve – ott volt az Orosházi Toldi SE bajnoka, Szabó Ágnes is.

Szabó Ági
Szabó Ági

Kilenc érvényes gyakorlatot bemutatva, 507,5 kg-ot teljesítve a második helyet szerezte meg, az amerikai Kimberly C. Walford mögött. A versenyt raw, azaz classic kategóriában teljesítették, wilks pontszám értékelése alapján. Ági fogásnemenkénti eredményei: guggolás 187,5 kg, fekvenyomás 140 kg, felhúzás 180 kg.

– Hatalmas megtiszteltetés és öröm volt számomra, hogy meghívtak az Arnold Classicra, erről az eredményről pedig még álmodni sem mertem. Sikerült egyéni csúcsokkal, kilenc érvényes gyakorlattal jó eredményt elérni, a második helyen végzetem. Mint kiderült, csak nekem nem volt rontott gyakorlatom. Most nem tudtam nemzetközi csúcsot dönteni, de bízok abban, ha lesz rá lehetőségem, akkor sikerül majd. Sajnos az anyagiak miatt az edzőm, Musztafa Imre nem tudott ott lenni velem a versenyen, de remélem, hogy így is tudtam öregbíteni az erőemelés és a Toldi SE hírnevét – nyilatkozta hazaérkezése után az OrosCafénak Szabó Ági.

Szeptember 25-e és 27-e között rendezték a spanyolországi Madridban az Arnold Classic Europe elnevezésű megmérettetést, melyen az erőemelés mellett több sportág is szerepet kapott, honlapját ide kattintva kattintva éritek el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.