- hirdetés -

Három+egy – négy torony kulcsát kérték és kapták meg az Oros-haza Baráti Kör tagjai vasárnap. Sokan fogadták el az invitálást a Tornyok napjára, és nézték meg Orosházát a magasból.

Aggódva lesték vasárnap reggel a borús időjárást a baráti körösök, nagyon nem szerették volna, ha a sok készülődést elmossa eső. Szerencsére az égiek megkegyelmeztek és nem gördítettek akadályt a toronymászók elé, szép őszi időben lehetett tornyot mászni – olvasható az Oros-haza Baráti Kör honlapján.

A lokálpatrióta egyesület immár hatodjára kérte el a templomok tornyainak kulcsait, idén mindhárom történelmi egyház templomának tornyát kinyithatták, és szintén kinyitották vasárnap délután a gyopárosi víztornyot.
– A látványt nem lehet megunni, bár az is igaz, hogy az elmúlt évek során változott Orosháza látképe is, hiszen bővültünk egy főtérrel és az egyházközségek is újítják templomaikat, tornyaikat. A katolikus templomban például új lépcsőzet és egy mini kiállítás várta a toronymászókat. A legnépszerűbbnek pedig az evangélikus templom bizonyult, itt számoltuk az érdeklődőket: közel 300-an nézték meg Orosházát a kerengőről – mondta el Kálmán László, a baráti kör elnöke.

A legfiatalabb látogató a tornyokban a 14 hónapos Tomika volt (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián
A legfiatalabb látogató a tornyokban a 14 hónapos Tomika volt (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián

A sorban állást idén sem lehetett megúszni, a toronymászáshoz pedig a kényelmes cipő mellett némi kitartásra és tüdőkapacitásra is szükség volt. De mindenképp megérte a magasba törni, szép Orosháza a magasból. Jövőre pedig – tervek szerint – újra nyitják a tornyokat a baráti körösök, mi pedig ígérjük, szólunk nektek róla, hogy újra a magasba törhessetek!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.