- hirdetés -

Száz cirkuszjegyet kaptak orosházi kisiskolások. A belépővel a hamarosan Orosházára érkező Fővárosi Nagycirkusz előadását nézhetik meg a gyerekek.

Kedd reggel, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában vették át az érintett intézmények képviselői (létszámarányosan) azt a 100 darab cirkuszjegyet, amelyet Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke közbenjárására Fekete Péter, a cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztos adott át a pedagógusoknak és közvetve a gyerekeknek.

A Fővárosi Nagycirkusz saját karitatív programot alakított ki annak érdekében, hogy a nehéz sorsú, beteg, fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű gyerekek is élvezhessék a gyermekkor meghatározó élményei közé tartozó cirkuszi előadásokat: ingyenes előadásokon látják vendégül a társaiknál kevésbé szerencsés sorsú gyermekeket.

B-j.: Fekete Péter és Zalai Mihály a Vörösmarty iskolában adták át a cirkuszjegyeket (Fotó: Zentai Péter)
B-j.: Fekete Péter és Zalai Mihály a Vörösmarty iskolában adták át a cirkuszjegyeket (Fotó: Zentai Péter)

– A Békés Megyei Önkormányzat a koordinálást vállalta be ebben az akcióban. Éltünk a lehetőséggel, hogy a gyermekeknek ezt a lehetőséget biztosítani tudjuk, másrészt részt vegyünk abban a kutatásban, amely a világszínvonalú magyar cirkuszművészet megújulását célozza – emelte ki Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke.

Azt tervezzük, hogy három éven belül kidolgozunk egy olyan program-rendszert, amelyik elemzi korosztályonként, iskola típusonként, tantárgyanként, hogy hol vannak azok a pontok, amelyeket könnyebben lehet megtanítani a cirkuszművészettel, mint illusztrációnak a beemelésével: fizika, biológia, egyensúlyérzék, testnevelés – vázolta az elképzeléseket Fekete Péter miniszteri biztos, aki az összejövetelen arról is beszélt a pedagógusokkal, hogyan kapcsolható össze a cirkusz és a tanítás, hogyan használhatók fel a cirkuszművészet eszközei az oktatási módszerek között. .

A cirkusz 23-a és 25-e között tartja előadásait Orosházán, a csütörtöki előadásra mehet a száz helyi kisiskolás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.