- hirdetés -

Azazhogy csak részben, hiszen a kiállító Hurton Tamás formatervező és grafikusművész italok vizuális arculatát is tervezte. Köztük olyan világmárkáét is, mint a Dreher.

Tehát miért menj mostanság a képtárba? Mert jó ott körülnézni, megtapasztalni a legfrissebb kiállítás láttán, mit jelent az: letisztult formák, világos képi megfogalmazás. Közben pedig egy vasalót, geodéziai műszert, fekvenyomó pad vagy éppen okosszemüveg képét nézzük, fotókat és grafikai terveket.

Azt meg most tolmácsolom, hogy az alkotó végtelenül szerény ember, aki köszönte a lehetőséget, hogy Orosházán megmutathatja önálló kiállítását. Ars poeticája felől érdeklődve azt kaptam válaszul:
– Egyfajta naivitással és világmegváltó szándékkal azt is mondhatom, azért dolgozom, mert szebb világot szeretnék.

Egy designer azért dolgozik, hogy a világ szebb és élhetőbb legyen. Ha reálisabbak lennénk, erről a szándékunkról letennénk, de nem szabad!

A tárlat megnyitóján Elekes Attila fotó- és grafikusművész egyenesen polihisztornak nevezte pályatársát. Hurton Tamást mint formatervezőt, belsőépítészt, grafikusművészt, fotográfust és pedagógust mutatta be.

Elekes Attila polihisztornak nevezte pályatársát, Hurton Tamást (Fotó: hurtondesign)
Elekes Attila polihisztornak nevezte pályatársát, Hurton Tamást (Fotó: hurtondesign)

Aki körülnéz honlapján láthatja ezek közül azt a négyet, amely képekben megfogalmazható. Minden területen a stabilitást, a nyugalmat, a rendet, amely valami élő szépséget őriz.

2003-ban a „Magyar Formatervezési Díjon” a „Kulturális Örökségek Minisztériuma Különdíját” nyertem el, „Mini tintasugaras nyomtató laptophoz” című formatervemmel. 2004 szeptemberében ezzel a munkámmal és a diploma munkámmal meghívott művészként részt vettem a Ljubljanai  „B.I.O.” Nemzetközi Design Bienálén. Ezzel párhuzamosan elkezdtem dolgozni a reklámszakmában, olyan ügyfeleknek tervezhettem különböző ügynökségeknél, mint a Richter Gedeon, az IBM, a Dell, az Energizer, a Zwack, külön büszke vagyok arra a Dreher keyvisualra, ami olyan egyedi rajzos kifejezésrendszert adott a márkának, amihez hasonlóval azóta se találkoztam sem itthon, sem külföldön, és amely hosszú időre megkülönböztette a márkát versenytársaitól – olvasható a művész honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.