- hirdetés -

12. alkalommal rendezte meg szombaton a Vadvirág Esély Klub jótékonysági bálját a Táncsics gimnázium aulájában. Mintegy 200-an jelentek meg a rendezvényen.

Nem az a fontos, mennyit adunk, hanem az, hogy ezt mekkora szeretettel tesszük – Teréz anya szavait idézte Vaszkán Erzsébet az Egységes Szociális Központ vezetője a bál ünnepélyes megnyitóján, e gondolatok jegyében telt idén is a rendezvény, amelyre mintegy 200-an vettek részt és támogatásukkal segítették az akadályozottsággal élő fiatalokat.

– Bálunkat 12. alkalommal tartjuk, ami azt igazolja, hogy a városban élők elkötelezettek abban, hogy támogassák a fogyatékkal élő embertársaikat. A bál teljes bevétele a Vadvirág Gyermekeinkért Alapítvány számláját gyarapítja. Ezúton is köszönjük a támogatók önzetlen segítségét – emelte ki Tóthné Kiss Judit, Vadvirág Esély Klub vezetője.

Arra vágynak, hogy büszkék legyenek rájuk

– 2002-ben, amikor megnyitotta kapuit városunkban az értelmileg akadályozott személyek napközbeni ellátását biztosító Vadvirág Esély Klub, egy szükség hívta életre – kezdte köszöntő beszédét Tóth Zoltánné, önkormányzati képviselő. Kiemelte, a cél az volt, hogy az intézménybe járó fiatalokat közelebb hozzák a hétköznapi emberekhez, hiszen nagy volt a tájékozatlanság velük kapcsolatban. Ezeket az előítéleteket akarták pozitívvá változtatni, felhívni a figyelmet arra, hogy a sérült fiatalok bár korlátozottak bizonyos területeket illetően, de képességeikhez mérten nagyon is sok mindenre képesek. A vadvirágosok az intézmény megnyitásával esélyt kaptak arra, hogy fejlődhessenek, hogy szeretetteljes környezetben élhessék mindennapjaikat. – Ezek a fiatalok az elmúlt években bebizonyították, hogy méltóak az orosháziak támogatására, és továbbra is arra vágynak, hogy büszkék legyenek rájuk, megmutathassák, hogy ők is olyanok, mint bárki más – emelte ki a képviselő.

 A Gördülő Tánccsoport produkciója hatalmas siker volt (Fotó: Rajki Judit)
A Gördülő Tánccsoport produkciója hatalmas siker volt (Fotó: Rajki Judit)

A köszöntő gondolatokat követően egy különleges és érzelmekre ható produkciót láthattak a megjelentek, a Gördülő Tánccsoporttól, ahol minden táncos kerekes székkel közlekedő mozgássérült. A speciális koreográfiát igénylő előadásunk a nemzetközi táncvilág különleges színfoltja, repertoárjukban a legkülönfélébb stílusú és műfajú táncok szerepelnek a néptánctól a kán-kánig, a keringőtől a modern showtáncig.

Az elmúlt évek történéseit, a vadvirágosok mindennapjait mutatta be az a kisfilm, melyet szintén a bálon vetítettek le. Szerették volna láttatni, hogy milyen nagy jelentőséget kap a szavakon túl, egy-egy érintés. Azt, hogy életükben mennyire fontos a szeretet.

A táncos bemutatót Ásós Attila fellépése követte, a fiatal tehetség 28 évesen jelentkezett a Megasztár4 válogatására, ahol bejutott a legjobb 10 közé. Végül ismét egy táncos produkció, a Semiramis Orientális Tánciskola műsora következett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.