- hirdetés -

Ismét rangos erőemelő versenynek adott otthont városunk a hét végén. 82-en vettek részt az országos bajnokságon, új magyar csúcsnak is tapsolhatott a Táncsics csarnok közönsége.

A Felnőtt Nyílt Erőemelő Országos Bajnokságra gyülekeztek a sportág legjobbjai szombat reggel a Táncsics csarnokban. Az Orosházi Toldi SE már rutinos versenyszervezőnek számít. Rónaszéki András, az Országos Erőemelő Szövetség elnöke magas színvonalú, tökéletesen megszervezett versenyre számított, és a hétvége igazolta is ezt az elvárást.

Sajnos a mezőny nem volt, nem lehetett teljes. A 106 nevezőből mindössze 82-en érkeztek meg. – A legkiválóbb erőemelők közül sokan a rendőrség, a katonaság szolgálatában állnak és most az Európában zajló történések és a politika egy kissé beleszólt az életünkbe. Azért a legjobbak közül nagyon sokan itt voltak – tette hozzá Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE vezetője, az OB versenyigazgatója.

(Fotó: Rajki Judit)
Lovas Mónika, a Toldi SE versenyzője ezüstéremmel zárta a bajnokságot (Fotó: Rajki Judit)

Megtudtuk még tőle azt is, hogy a Toldi csak három hölgy versenyzőt indított ezen a versenyen, a fiúknál viszont teljes volt a létszám, tehát az egyéni verseny mellett csapatban is megmérettettek. Szabó Ági sem lépett dobogóra ezen az országos bajnokságon. – Ági a Világjátékok utáni második legrangosabb versenyen, az Arnold Classic-on vesz részt. Arra készül minden erejével, ezért hagyja ki a mostani megmérettetést – magyarázta Musztafa Imre.

Foghíjas volt tehát a mezőny, de akik itt voltak, azok alaposan felkészültek erre a viadalra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy már az első körben két új országos csúcsnak tapsolhatott a Táncsics csarnok közönsége. Az 57 kg-os Szántó Erika előbb 175,5-re, majd 180 kg-ra javította guggolásban a magyar csúcsot. Az elnöknek és a versenyigazgatónak tehát bevált a jóslata és valóban jó versenyt hozott az országos bajnokság.

Eredmények:

+84 kg-os kategóriában Lovas Mónika 485 kg-os teljesítményével a második helyen végzett (guggolás: 185 kg fekvenyomás: 140 kg felhúzás: 160 kg). Ugyanebben a kategóriában Haklik Dorottya 387,5 kg-mal a harmadik helyet szerezte meg. (guggolás: 150 kg fekvenyomás: 107,5 kg, Dórinak a fekvenyomó eredménye egyéni csúcs, felhúzás: 130 kg). Mindkét versenyző még csak junior korú. A női csapat még így, kisebb létszámban is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Még csak ifjúsági korosztályú, de a felnőttek között is megállja a helyét Paczuk Ádám a 66 kiló grammosok súlycsoportjában. 480 kg-os összeredményével, az ezüstérmet szerezte meg. (guggolás: 170 kg fekvenyomás: 125 kg felhúzás: 185 kg). Szabó Árpád 93 kg-osok között második helyen zárt 700 kg-os eredménnyel. (guggolás: 260 kg fekvenyomás: 185 kg felhúzás: 255 kg). 120 kg-ban Farkas Ádám is a dobogó második fokára állhatott fel 740 kg teljesítménnyel. (guggolás: 290 kg új junior országos csúcs, fekvenyomás: 155 kg felhúzás: 295 kg). Véró Alex +120 kg súlycsoportúaknál a negyedik helyen végzett 635 kg-mal. (guggolás: 260 kg fekvenyomás: 150 kg felhúzás: 225 kg). A férfi csapat negyedik helyen zárt, egy ponttal lemaradva a dobogóról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.