- hirdetés -

Céltaláló tréning, művészetterápiás csoport, SOS Gyermekfalu  – többek között ezekről is szó volt a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) legutóbbi, keddi ülésén.

Soros ülését tartotta szeptember 15-én a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, melyen a tagszervezetek képviselői mellett jelen volt az SOS Gyermekfalu két munkatársa is. Mint ismert, augusztusban Orosházára költözött a battonyai gyermekfalu 10 családja, 56 gyermek és fiatal felnőtt, valamint nevelőszüleik.

Kiss Gergely nevelőszülői tanácsadó beszélt a költözésről, a gyermekek beilleszkedéséről, a Bajcsy utcán hamarosan nyíló irodájukról. Dancsó Angéla családmegerősítő-programkoordinátor munkájáról, e viszonylag új területről tájékoztatta a jelenlévőket. Elmondta, Battonyán már elindult, Orosházán pedig januártól futó projekt lényege, hogy veszélyeztetett családokat segítsenek abban, hogy a gyermekeiket meg tudják tartani, megelőzzék a gyermekek családból történő kiemelését. Cél, hogy segítségük nyomán a családok megerősödve, önállóan is képesek legyenek biztonságos otthont nyújtani gyermekeik számára.

Mindezt különböző segítő programokkal igyekszenek elérni, a tervek szerint városunkban 30 családot vonnak be.

Részletes beszámoló hangzott el a KEF nyertes pályázatáról is, melynek során 700 ezer forintot nyertek, valamint 10 százalék önerőt biztosított az önkormányzat is. E forrásból koordinációs tevékenységet valósítanak meg, erről részletesen itt írtunk. Végül a tagszervezetek is beszámoltak a közeljövőben indítandó prevenciós programjaikról, melyek között szerepel céltaláló tréning, művészetterápiás csoport és prevenciós csoportterápiák indítása, és a már jól ismert DADA program is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.